bile down dengan IC design exam…

Photobucket

tengah tengah study..tetibe teringat satu kisah kat malaysia
tak tau apesal..mungkin sbb tengah minum2 sambil study kot..aha
one day at malaysia..keluar la tetengah malam ngan wahyuni..
janji dengan dia nak jumpa kat gerai gerai seksyen 2..*my favorite ais kacang ada kat sana*
tengah nak beli, kitorang tukar pikiran nak makan kat restoran lain..
so beli je ais kacang tu pojang…then ke restoran tu pulak..
tengah order tu, waiter tu *kebetulan waiter tu manager kat situ* sound..
"ni bawa minuman kedai lain ni..nak minum curi ke???"..*harshly sound..ye lah..kalau dah namanye sound kan*
yang kami ni…ternganga nganga la tekejut..tetiba dikata curi kan
wahyuni buat tak heran..*biasa la dia..* so kita ni la tergagap gagap nak menjawab..
dengan penuh berhati hati explain kat dia, kata beli ni dulu tapi tukar pikiran..nak makan kat sini..so nak buat macam mana, tak kan nak biar ais kacang ni cair dalam kereta kan.."*so suppose kira untung kat dia la kan*
dia buat tak dengar lak tu..lepas tu terus tinggalkan table kami..
pandang wahyuni, bising kat dia..apesal biar kita tekulat kulat jawab..
dia sengih je.."malas nak layan orang kasar camtu..sound elok elok x leh ke??"
betul gak kan..cuba kalau foreigners yang kena macam tu..yang tak tau rule kedai tu tak boleh bawa makanan luar..
tak ke lagi ternganga???
kita ni dah la memang dok luar..mana nak tau kedai tu ada rule camtu..kat korea ni certain kedai je camtu..
yang wahyuni pulak, dah memang duk shah alam bape lama pun tak tau..bukan salah saya la kan?
aha..apepun memang x patut kan sound harshly camtu..bahasa JIWA bangsa..
especially orang yang kerja nya dalam bidang service pada customers..lagi kena amalkan konsep ni..
ish ish ish..orang malaysiadel~

Photobucket

 

dok bising kat orang kata bahasa jiwa bangsa…
ada gak peristiwa semalam bagi temalu kat diri sendiri kejap..
chat dengan ocu..pasal plan weekend dia
dia kata kena hantar mempelai  anak  tok pandak  ke johor..
pengantin lelaki tu sepupu mak, tapi umurnye 23~
23..dah kahwin dah?
kisahnya, boleh tak tak tau ape itu mempelai bila ocu sebut ayat tu
"mempelai tu ape?"..ngan penuh blur tanya ocu..cam biasa dengar tapi x sure exact meaning nye..
ocu pun cam…"heh??mempelai pun tak tau??"
so kalau dah bahasa tu jiwa bangsa…
kena la strengthen kan vocab bahasa melayu kan syifa???
haih..~

apepun a big CONGRATZ to my friend yang saya baru tau dia dh ikat~
cis…baru nak bagitau..
nak kena ni..
saya mogok tak nak bagi hadiah tunang..
and ada dua pasangan yang akan kahwin bulan lima ni..
dua dua pasangan tu saya kenal .. so empat orang kawan saya nak kahwin dah~
 BIG CONGRATZ!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s