setiap desah nafas…

Photobucket

esok saya ada exam 회로망 – circuit analysis (dan hari ini saya mengedit gambar lagi..-_-)
tadi saya dapat kata2 ini dari junior korea saya..terima kasih dik ^^

"Hendaknya kita mengukur ilmu bukan dari tumpukan buku yang kita habiskan. Bukan dari tumpukan naskah yang kita hasilkan. Bukan juga dari penatnya mulut dalam diskusi tak putus yang kita jalani. Tapi…dari amal yang keluar dari setiap desah nafas kita."(Ibnul Qoyyim Al-Jauziyyah)

kita yang nak exam ni pun..kena betulkan niat..
tak boleh buat exam semata mata nak A+..cgpa bagus..
semalam saya dapat kata2 dari kawan saya..terima kasih la awak (dia suka membebel)..

"niat untuk exam kena ikhlas..apa pun kena letak kan pengakhiran pada Nya..
barulah Allah tolong…"(Ibnu Johari…nama ni saya buat sendiri)

tapi betul kan?
kadang kadang kita terleka..
target kan sangat cgpa tinggi…
kadang kadang kita terlalai…
nak sangat cikgu bagi A+…
kadang kadang kita terlara…
sedih sangat bila fail…
sebabnya nak kan nama…nak kan kerja yang bagus…nak kan cert yang cantik….
walhal kita tau ilmu yang kita kejar patutnya untuk keredhaan Allah jugak kan…

semoga anda sedar syifa~

Photobucket

Photobucket

semalam ada kawan saya susah hati..
saya tak tau ape yang dia susah hati kan..
tapi saya nak bagi kata kata kat masjid atas ni untuk dia

Photobucket

ulat ulat lima orang nih~
saya nak balik jumpa anda bulan lapan ni..
by that time..tolong kemas bilik nyah dengan baik skali…

Photobucket

kepada adik saya ini…
tahniah kerana berjaya menempatkan diri di program matrik law kat msia tuh..
sekarang dia tengah orientasi..best x orientasi di uni msia?ada kena buli x cam nyah kat sini dulu?
*saya x brapa paham dengan sistem pendidikan sekarang..yang saya tau dia matrik di uitm shah alam..dekatnya dengan rumah*
semoga kamu struggle untuk dapatkan law course kamu tu…
semoga tidak lalai dan leka lagi..
semoga tidak manja, minta mak hantar barang ke kolej
buat buat la macam kamu di korea or new zealand~

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s