soothing ramadhan…

ramadhan kareem..

Photobucket

salam wth..
ramadhan yang hadir..
mengajak kita membaiki diri..pada siapa yang berkesedaran..
insya Allah..
ye lah…ramadhan ni lah syaitan dikurung kan..
kalau tak sedar juga tu..memang kita la yang tak sedar kan..bukan godaan makhluk lain dah tu..
waktu beginilah yang membuat saya fikir selalu..
kalau ada kejadian mencuri..kiranya memang dia suka mencuri la kan..
kalau ada kes gatal menggedik..kiranya memang orang tu la yang macam tu kan..
kalau orang tu suka tidur, malas nak buat apa apa..means orang tu dan nafsu nya la kan.. (gulp..~apasal terasa tetiba nih??)
inilah kesempatan kita nak betulkan diri kan, sekarang musuh hanya satu.. >> nafsu..
kalau satu musuh pun kita kecundang, tunggu aje lah kalau dah dua serangkai datang nanti..dengan syaitan lagi..
lagi berpenat lelah kita…
semoga kita berjaya~
syifa..jangan malas boleh tak??

cakap pasal kejadian curi ni..lately kisah ini meletup letup di kisuksa tingkat tiga kami..
yang saya tahu, dua bilik budak malaysia dah kena masuk dan dicuri..
and one day, when two of my roommates were in the room though..ada korean guy yang nak masuk bilik..
donno the motive, but we assumed he wanted to do something bad la kan..sebab bila dia nampak people in ere, kelam kabut lari..
hish..risau kan..
ada satu hari yang lain pula, roommate saya ternampak a korean guy (donno the same guy or not) in front of toilet..hoho..
bukan setakat nak masuk bilik..toilet yang hanya perempuan sahaja boleh masuk itu pun nak masuk juga??
kalau saya, mesti dah lari masuk bilik..kunci rapat rapat..
tapi kawan kawan saya yang hero mero ni..dengan tangkasnya mengejar..
heheh..walaupun tak dapat, tapi saya masih kagum dengan mereka..
ada juga jahat orang korea ni..saya selalu ingat mereka tidak reti mencuri..sebab kejadian curi ni sangat jarang berlaku terhadap kami ini…
saya harap ramadhan ramadhan ni..mereka insaf..heheh..jangan ikutkn sangat nafsu tu, curi mencuri ni kan berdosa..
kasihan orang yang teraniaya…
heheh..

enuff talk about kejadian tidak best itu..
saya sampai korea 31 ogos, 8.30 malam..hoho..masa kejadian di dalam trip adalah 11 jam..
transit di hongkong dan taipei..hush..penat rupanya bila transit sana sini..
dan saya sampai hanyang kisuksa pada jam 11 malam..
luggage dah la macam nak duduk setahun tiga bulan lagi..(harapnya memang enam bulan lagi je la kan..)
dan saya hanya dapat tidur pada jam 2 pagi.. (sebabnya mereka menghidangkan dan mengupdate kan saya dengan segala cerita sebulan di sini nonstop)
dan akibatnya…
saya bersahur sambil memejam mata..maria sediakan semua makanan..
maria suakan ke mulut..
maria yang simpankan air dalam peti ais balik..
maria lah semua nya..(dia jugak yang bagi saya tidur lambat kan..)
dan akibat kedua, saya skip kelas pukul 930 pagi isnin tu..
sebabnya tak larat bukak mata~
aha..maria kata saya kurang ajar sebab ponteng.. (gegege…dah lama tak dengar orang cakap saya kurang ajar~)
nasib baik cikgu subjek tu tak reti sebut nama orang malaysia sewaktu ambil kedatangan, dan dengan sifat putus asanya, dia menganggap semua budak malaysia kelas tu hadir..
maka kedatangan saya dikira hadir~~!!
(inikah rezeki ramadhan??…ada sape sape nak lepuk saya tak sebab soalan ini??)

kesimpulan: jangan balik ke korea sehari sebelum kelas bermula..*gatal tol nak balik lambat~
jangan ambil flight connecting sampai dua kali..*penat~

selamat menyambut ramadhan semua..
selamat meraikan ramadhan semua..
selamat bergembira dalam ramadhan ini semua~
selamat menjadi kurus semua..~

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s