month of barakah

Photobucket

salam wth..

diam diam sahaja…*or should i say bising bising sahaja..u noe joyahdel bilik 303~*..ramadhan dah masuk hari ke4..

sekejap sahaja kan..

dalam 4 hari..banyak target saya yang terlepas..tetapi banyak juga peluang yang tidak disangka datang..

alhamdulillah..~

we have to be flexible..no need to follow strictly the path we have planned before if the circumstances do not permit us..

heheh..nape tetiba keluar ayat tuh??

anyway..kadang kadang dalam ramadhan ni, kita selalu targetkan sesuatu tahap ibadat yang tipikal..not to say it is bad..but sometimes our mindset cant get through other things yang mungkin nya kita nampak sebagai amalan biasa, tetapi sebenarnya sama pentingnya atau ada kepentingannya untuk kita..terutama dalam ramadhan ni la kan..

wahh..apa syifa tengah cakap kan ni??

tapi itu lah, sediakan juadah berbuka puasa sama sama juga menarik untuk dilakukan..ukhuwwah yang tercipta *cewah..padahal time masak tu gaduh gaduh gak 303 ni* akan bertambah mesra..

penuhi hajat kawan juga menarik untuk dilakukan…seperti yang dituntut, siapa yang memenuhi hajat orang lain, maka Allah akan memenuhi hajatnya..mungkin di sini kita boleh fokuskan pada penuhi hajat selera kawan itu..tolong masakkan untuk dia..heheh…kalau reti la kan…kalau x reti, buka la resepi mesra.net..pastu tolong baca resepi, suruh dia buat sendiri..~

tolong kejut kawan bangun sahur juga menarik pahalanya..sama sama mengamalkan amalan sunat yang dituntut…di samping mengelakkan diri dari mendengar kawan mengomel lapar pada pukul 3 petang..aha..

doesnt matter what i am babbling about..what i wanna say is..

i like ramadhan~ *who doesn’t?*

lagi saya suka apabila ahli 303 yang suka berlawan cakap ni, masih suka dengan amalan berlawan cakap, tetapi dengan suara yang slow..*sebabnya tak larat nak lontarkan suara lagi dah..* maka suasana pergaduhan adalah ala ala antara perempuan melayu terakhir yang ayu..kita maintain cenggini nak,kengkawan?

"Wahai orang-orang yang beriman jangan rosakkan pahala amal sedekah kamu dengan perkataan memabngkit-bangkit dan kelakuan yang menyakiti, seperti rosaknya pahala amal sedekah orang yang membelanjakan hartanya kerana hendak menunjuk-nunjuk kepada manusia (riyak) dan ia pula tidak beriman kepada Allah dan Hari Akhirat."

talking about ramadhan and classes, we at hanyang here hav to hike tangga maut everytime goin to class..

hoho..penat sekali..if tak puasa pun dah semput sedut..ramadhan ni lebih tinggi cabarannya..nak nak kalau kelas hujung hujung hari, seperti pada pukul 5..

tetapi untuk sem baru ini, tangga maut itu sudah bertukar menjadi cantik~ tidak lagi batu batu kapur itu..

wah…seperti tangga hallasan di jeju pun iye..maka boleh lah bergambar mambar di situ selepas ini..

tahap kecuramannya masih lagi maut, tetapi rupanya yang ayu dan menarik itu menyebabkan semangat untuk mendakinya agak tinggi setiap hari..

cepat mereka renovate, dalam sebulan cuti ini sahaja…mungkin mereka kejarkan ramadhan, risau tiada tenaga nak ketuk kayu kalau puasa..heheh..

main point cerita saya: hanyang tercinta sudah ada tangga maut yang cantik~ jangan jeles ye pelajar pelajar bekas hanyang who happen to read this..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s