..fasa dua..

click to comment

 
salam wth..
salam penuh takzim penuh pengharapan..
moga kita sama sama di dalam golongan orang yang diberi keampunan oleh Allah swt..
dah masuk hari belas belas puasa kan..
sekejap je..serius rasa sangat sekejap..
ini belum kelas pack lagi ni..
baru lenggang kangkung je seret beg *sebab ringan sangat dalam tu tak ada buku* pergi kelas..
sebab orang kata, bila kita makin sibuk..makin kita rasa masa tu berlalu dengan sangat pantas kan…
saya tidak mahu perasaan itu terjadi untuk ramadhan ini…
rasulullah pernah bersabda, yang maksudnya berbunyi jika umatku tahu kelebihan ramadhan ini, maka sudah pasti semua mengharapkan setiap masa adalah ramadhan…
betulkan?
bila lagi nak ada kes syaitan diikat?
bila lagi nak ada ganjaran berganda ganda?
bila lagi nak ada malam lailatul qadar?
apapun, semoga kita dapat manfaatkan fasa kedua ramadhan al mubarak ini..
selamat beramal~ *dengan nada suara ustaz dalam radio tu*
*walaupun hakikatnya dah agak lambat entry fasa dua ini dimasukkan..dah nak tengah fasa..heheh..edit gambar ni dah lama…tapi tak masuk masuk entry…sebabnya…..kebelakangan ini saya pergi membuat onar di blog blog orang lain pulak…beterabur semua coding html…maka perlu merepair…haih..tiada kerja cari kerja~*
dah lama tak edit gambar…maka sentuhan itu tiada..*walaupun hakikatnya memang tiada..tapi terasa makin bertambah tambah tiada itu..*
sebabnya pc saya memberontak ke apa tak tahu lah..marah kena tinggal sebulan kot..*sapa nak bawa pc balik becuti?~*
heheh..sebenarnya lan card je rosak..maka nya tak dapat masuk internet..lain lain tu sihat damai je..
tapi biasa la, bila tak dapat line internet, siapa rajin nak mengadap pc yang isinya dah boleh dihafal tu?
 
updated news from seoul..
esok, lusa dan tulat adalah hari perayaan mereka..we can call it thanksgiving day..
in korean, they called it chusok 추석
maka sepatutnya kami akan dapat makan tteok dengan sangat banyak..tapi saya tak rasa ada orang korea nak hadiahkan saya tteok sekarang..mereka semua tau sekarang adalah ramadhan..heheh..
apapun, disebabkan ini adalah perayaan besar, maka seperti malaysia, selalu nya kelas sehari sebelumnya sudah dicancelkan..
seperti hari ini, ramai kawan kawan saya tiada kelas..ahli bilik saya seramai tiga orang itu semua tidak ada kelas..
kecuali…
saya~
saya ada tiga kelas hari ini, dan sememangnya mereka seperti berpakat untuk tidak bagi saya cuti…semua tak cancel…sedih sekali..*wlaupun hakikatnya semalam saya sudah tidak ada kelas*
tapi sememangnya itu adalah jadual saya..setiap khamis saya tidak ada kelas..orang yang kelas full tak boleh jealous la kan..siapa suruh susun jadual bagi setiap hari ada kelas..
tapi sebab hari ini saya seorang diri menaiki tangga maut..maka sungguh kesepian..
jadual hari ini merupakan hari yang paling tidak membahagiakan.. 
dari 11 pagi hingga 7 malam..tapi tengah tengah tu ada gap sejam dua jam..sungguh buang masa…
nasib baik kelasnya menarik sekali..(negotiation skills for manager, semiconductor engineering, banking and investment >>rasa macam bukan budak jonja dah..ambik business course ke ape~)
sekarang saya sudah agak rajin belajar…kerana kelas kelas sem ini menarik rupanya..
gap dua jam nanti saya nak pergi buat spec baru lah..kaler hitam ok tak?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s