i dont know what i’m babbling about

salam wth ..

흔들린다 흔들려..hoho…이느낌진짜 싫은데..왜 오지..

suffocated..i need air ~

  

 24/7…this song keeps repeating in this room 303…

somehow..i like it..especially the indonesia version…

a simple song…but nice to be analyzed…powerful meaning it has…

lapangkanlah hatimu dalam musibah
dan bersabarlah di jalan Allah
jangan hanya memeluk dunia fana
yang bersalut dengan dosa

ingat azab neraka
akan mengejarmu saat kau mati
jadi, jujurlah
harungi hidup ini
jauhi azab ilahi

bersyukurlah selalu
dan jangan ragu
nescaya jauh azabmu

lately..i have contacted back my long lost friend..kesibukan menelan masa bermesra dengannya..maka dia menjadi long lost friend..heheh…

and the story she was sharing with me is pitiful and yes..jaw-dropable story…*regretting for not being there to share it earlier..regretting for being too busy with i-myself-donno-what stuff*

i kinda cant understand why that so-called people like to use ilmu guna guna, buatan orang, sihir bla bla..

kan ke semua tu kurafat..*orang orang tu makan saman tak kalau setakat cakap camni?*

menyusahkan orang..menganiaya mereka yang tidak berdosa..menambah saham pada buku bahu kiri sendiri..

dengki mendengki .. penyakit berbahaya..way too dangerous when the person harm others because of the dengki…

can’t say much..even my big family happened to face this from others before *yang mungkin dengkikan kegembiraan kami? aha..*

tak suka perkara ini..tak suka sifat ini…

dan tak tau how to handle and help people when they have this problem…-_- i really want to help~

today is chusok..

chusok = orang korea cuti = kedai tutup = mati kutu

nak beli ikan nak buat masak berbuka pun tak tahu kat mana..

Pyzam Family Sticker Toy
Create your own family sticker graphic at pYzam.com

4 thoughts on “i dont know what i’m babbling about

  1. "chusok = orang korea cuti = kedai tutup = mati kutu
    nak beli ikan nak buat masak berbuka pun tak tahu kat mana.."jgn la pegi beli kt kedai kicap, tp pegi beli kt pasar ikan..ha…xpun..awk g mancing beramai2….dpt ikan..bleh buat berbuka tu..heheheheh….hm..psl sihir, guna2 dll tu…hendaklah kite sentiasa lindungi diri dgn ayat Allah…sekurang2nya ibadah sunat spt baca AQ dan Al-Mathurat jgn ditinggalkan. ini plg basic la kut…for details…hm..mungkin u can surf darulsyifa online- http://www.darussyifa.org/ . (bleh suggest kt kwn awk tu..) . if sakit kwn itu berkaitan dgn saka or buatan org yg mnybbkan sakit yg teruk…elok di bw berubat terus…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s