the last raya in seoul..strugglin to create the most beautiful memories ever..

salam wth..
some thoughts are better kept unsaid, some feelings are better kept to urself,
because love has its way of expressing itself despite the silence…

Photobucket

kami sangat suka gambar ini..
kerana apa?
kerana…
kami seperti ceria berhari raya..
walaupun..
sebenarnya kami on the way ke kelas~
apapun, background hanyang ini cantik kan?
pada kengkawan yang jauh mauh itu..sila tengok sendiri gambar gambar lain di bahagian photos ye..
saya sudah upload suasana beraya di seoul yang last ini -_-
saya tak pernah menangis untuk raya seteruk seperti baru ini..
kenapa sekarang suka menangis ye..
the imagination of future is way too scary…without them~

saya ingin bercerita mengenai spotcheck hostel yang kami baru alami tadi..
heheh..sungguh menarik skali..
dah lama tak rasa kena spotcheck..kalau kat smap dulu, kita yang check..maka tak gelabah la kan..
dan kali ini kami sangat gelabah kerana sebelum ini kami sudah dapat warning!!
warning untuk keluar hostel jika masih meneruskan aktiviti memasak di dalam bilik dengan jayanya..
semalam dari pukul 1 hingga 3.30 ahli 303 struggle mengemas segala periuk,bahan bahan masak,beraneka jenis kuih raya,dan segala barang ‘haram’ dan tangkas memasukkannya ke dalam kotak dan beg luggage..
sungguh seperti cinderella yang didera di malam hari oleh  mak tiri..terbongkok bongkok gosok lantai cuci peti ais semua..
dah la barang masak kat 303 ini adalah seperti barang tiga rumah..banyak x hengat..
saya juga mengambil kesempatan gotong royong ini untuk mencuci ibul..*walaupun saya tak tahu apa kaitan ibul dengan spotcheck*
(alert:walaupun spotcheck, tapi mereka memang dah hantar emel, bagitahu awal awal yang nak ada spotcheck pada 7hb)
dan awal awal pagi tadi, boys kat tingkat bawah dah kena ambush dulu dengan orang atasan..kena marah kot…tapi gaya gaya lepak mereka itu macam tak kena halau je..
mereka pun siap call warning kekejaman orang atasan..*biasa la..tak kejam mana…orang korea suka jerit je kalau marah*
dan kami di atas ni sudah menggigil lutut..
sebab peti ais tak simpan pun..balut dengan kain batik yasmin je..heheh..
kalau dia angkat kain batik..memang bungkus baju je la…
semakin mereka mendekat, semakin dengar suara suara marah, bunyi bunyi kotak kena punggah dan sound sound effect yang lain..
sekali..
bila mereka sampai 303…
tak sampai seminit masuk check, dah keluar balik..
saya blur, maria blur, umi hana blur…
dia tanya..
masak di dapur bawah kan?wah..bilik nampak luas..ok..settled..
tiga ayat tu je dia cakap…
macam tu je ke?
dah la kami bilik target…
ish…berjaga sampai 330 untuk kemas ni kak, check la banyak banyak sikit…baru rasa worth..~
apa pun..maksudnya, kami tak dihalau~
*mungkin kerana gambar yang ditampal di depan pintu bilik bagi mereka sejuk hati ^_~*

3 thoughts on “the last raya in seoul..strugglin to create the most beautiful memories ever..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s