exam fever = belek notes time jalan

salam wth..

تَصَافَحُوا يَذْهَبْ الْغِلُّ، وَتَهَادَوْا تَحَابُّوا، وَتَذْهَبْ الشَّحْنَاءُ

Saling
berjabat tanganlah kalian, nescaya akan hilang rasa dengki; dan saling
memberi hadiahlah kalian, nescaya kalian kalian akan saling mencintai
dan akan lenyap rasa permusuhan
(HR Malik).

(Hadis
Malik ini statusnya adalah hadis mursal, karena Atha’ ibn Abdillah al-Khurasani
adalah seorang tâbi’în.)
Seorang daie dituntut untuk memaksimakan interaksinya dengan orang lain supaya
ianya berhasil untuk memacu dakwah di dalam masyarakat.
Dan terkadang, kita buntu bagaimana cara untuk kita mengenali dan mengetuk
pintu hati seseorang?
Memberi hadiah adalah salah satu daripada wasilahnya – salah satu seni
interaksi yang mampu melahirkan impak yang menarik..

hadiah
mampu membuat orang lembut hati…lebih menghargai kita…terhutang budi…dan
suka untuk merapati…kan?

juga
satu cara penghargaan yang sangat sesuai untuk diamalkan…

Photobucket

konsep memberi hadiah..tak kisah berapa nilainya asalkan ikhlas dari yang memberi..kan?
kami final year student di sini, ada event memberi hadiah sesama kawan batch pada annual dinner nanti..
kita kena undi nama, dan rahsiakan siapa yang akan dapat hadiah dari kita..range harga adalah 10 000-40 000…
dan saya dapat nama seorang kawan lelaki ni…tak reti lah nak bagi apa….
aci tak kalau nak bagi kotak pensel, lepas tu cakap saya ikhlas memberi pada orang yang akan dapat hadiah dari saya nanti?
kotak pensel 5000, saya bagi empat..dah termasuk dalam range harga…
empat kaler lain lain…aci tak?
heheh…

dan
hari ini saya mendapat hadiah kek lapis~

wah…susah
payah sekali…saya berusaha untuk terharu..

ringan
je, tapi courier dia..mak aii…melambung harga…lain kali jangan membazir ye,
baik pergi derma ke masjid…~

heheh…terima
kasih kepada yang memberi…tapi saya tak la lembut hati..

saya
makan je apa yang saya dapat…aha~ *tu lah..bagi orang hangin lagi..*
heheh…x la..hadiah itu kan menggembirakan~

hari ini saya ada dua exam, signal system dan international law…
minggu ini sememangnya minggu exam untuk hanyang university..
maka sewaktu on the way ke kelas tadi,
semua orang pegang kertas sambil berjalan, dah tak tengok depan, belek kertas je…
menarik pemandangan itu…
dan saya sendiri melakukan yang sama,
hampir melanggar kyosu saya di tangga curam itu…*dah la tengah turun tangga..ada hati baca notes, tergulek karang~*

Photobucket

kak hada masayu yang cumel..~
congratz ye..dah wish dulu kan..tapi nak wish lagi bila tengok gambar ni…
heheh..suka tengok..~

Photobucket
ini akak smap yang saya rapat..
saya tak sempat pergi kenduri dia..huuu -_-

link artikel hadiah:http://www.dakwah.info/index.php?option=com_content&task=view&id=301&Itemid=2

2 thoughts on “exam fever = belek notes time jalan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s