kami mempunyai adik yang cumel sekarang…

salam wth…
i’m having the intention to flash back what we had last sunday..
which before that, i’m going to share this website..
http://isk.dakwah.info/
a site, also to let us flashing back the rentetan of khulafa’ era..
we may know a lot about the four great khulafa’ .. but the successors’ stories..less exposure right? *ke saya je tak tahu?aha..*
so here, check it out..
one of the nice article:

Para sejarawan gemar mengkaji dengan amat mendalam tentang
perwatakan Abdul Hameed. Dia telah  diberikan jawatan kepimpinan sebuah
negara besar yang berada dalam keadaan tegang dan genting. Dia telah
menghabiskan masa lebih daripada tiga puluh tahun yang penuh dengan
komplot dalaman dan luaran, peperangan, revolusi, peristiwa-peristiwa
dan perubahan-perubahan yang berterusan. Abdul Hameed meluahkan
perasaannya dalam hasil karya dan sajaknya. Di sini dipaparkan contoh
sajak tulisannya yang telah diambil daripada buku “Ayahku Abdul
Hameed”, hasil karya anak perempuannya, Aishah.

Terjemahan sajaknya,

“Ya Tuhanku aku mengetahui Engkau Yang Maha Esa (Al Aziz) dan tiada lain melainkan Engkau Yang Maha Esa,

Engkaulah Yang Mana Esa dan tiada yang lain

Ya Tuhanku pimpinlah aku dalam masa kepayahan ini

Ya Tuhanku tolonglah aku dalam masa yang genting ini”.

dan sempena election ppmk sabtu ini *which is sangat hangat sekarang..bilik ni pun makin ceria jadinya..aha..sebab adik cumel seorang tu je pun*..
suka juga saya mengharapkan agar pemimpin yang datang juga mempunyai fahaman seperti ini..
ingat ye dik *cewah, dah rasa tua sangat pula*,
apa pun, pemimpin tu golongan paling banyak di neraka…
sekali tempang haluan..mungkin tempang selama lamanya..
berterusan lah dalam mengharapkan ikatan hati dengan Allah sewaktu mengetuai arah perjalanan nanti..

Photobucket
singing the song ‘leaving on the jetplane’

Photobucket
our last picture of annual dinner together..*ya rabbi..tulis ayat ni pun dah rasa nak mengalir*

   
our last video here…untuk annual dinner dan farewell party..
a video from our beloved friends who have to stay for another one year since their courses are longer than us…
a video which successfully made me crying a lot..
i’m tellin u…a lot..
when i said a lot..it means a lot…
sakit dada..pening kepala…
balik bilik..ada pulak buat sesi rewind apa yang dah dilakonkan kawan kawan yang tinggal setahun lagi tu…
menangis la balik ramai ramai kisuksa girls ni malam tu…
sesi menangis je..
lepas sesi rewind back…sesi share hadiah apa yang dapat time acara tukar hadiah tadi..
lagi sekali menangis..bila nana cerita ayat jojo bagi dalam surat hadiah tu…
hish..jojo pun…kot ye pun nak gentleman…x perlu la buat ayat sedih camtu…
lepas tu semua terbayang saat saat 27 februari 2009..
hah..banjir 303 ni hari tu..
penat~

and up till now..
angin kami..masih sayu dan sendu..
sampai ke hari ini…aktiviti kat bilik ni..
kalau tak edit gambar ramai ramai … tengok balik gambar gambar lama..
kalau tak buat video gambar sambil letak lagu sayu…mesti tengok balik video kawan kawan dah buat ni..
kalau tak bercerita pasal kenangan lima tahun ni..mesti dengar cerita dari kawan pasal bayangan dia untuk februari nanti..
kalau tak sibuk letak status sedih kat ym….mesti sibuk dok baca status kawan kawan…*which is ada pula yang dah mula kira berapa hari nak balik – 112 days*
saya tak suka la angin sayu ni..
hari tidak ceria…mood tidak gembira…perasaan berat je…

and up till now..
i can’t hear the song of "leaving on a jetplane"…
the song which made me speechless on the stage at the day…
kantoi betul…
depan semua orang, nangis macam baby..haih~
dah la berdiri depan…center lak tu…
memang tak reti control syifa ni..

take a look at this entry..
yasmin wrote it well – about the dinner
http://minimsaymi.blog.friendster.com/2008/11/sayang-tak-bersempadan/

ok..disebabkan angin saya sayu..saya perlu menukar blog template ini kepada yang lebih ceria..semuga saya lebih ceria..
ada orang nasihatkan saya perlu berpura pura gembira…maka saya akan jadi gembira akhirnya…
macam mana nak pura pura gembira masalahnya??

3 thoughts on “kami mempunyai adik yang cumel sekarang…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s