autumn..merah dan romantik..

salam wth..

People are often unreasonable, irrational and self-centred.
 – Forgive them anyway.
 
If you are kind, people may accuse you of selfish, ulterior motives.
– Be k
ind anyway.
 
If you are successful, you will win some unfaithful friends,
and some genuine enemies.  
– Succeed anyway.
 
If you are honest and sincere, people may deceive you.
– Be honest and sincere anyway.
 
What you spend years creating, others could destroy overnight.
–  be creative anyway.
 
 
If you find serenity and happiness, some may be jealous.
– be happy always
 
The good you do today will often be forgotten.
– be good anyway.
 
Give the best you have and it will never be enough.
– Give your best anyway.
 
In the final analysis, it is between you and God.  It was never between
you and them anyway……
 
betul kan?
jangan kisah sangat apa orang fikirkan..
yang penting, kita tahu apa kita perlu buat..apa kita nak buat…
jangan sebab orang keliling fikir lain dari kita, kita tak buat apa yang hak…
itu pun sebenarnya cabaran besar muda mudi sekarang…cewah~
muda mudi yer?
kalau kita kenang balik kisah rasulullah dulu..
sama je..
apa yang baginda buat..semua dapat tentangan..
apa yang tak dibuat…orang tuduh baginda..
apa yang baginda harapkan…itu yang orang lagi lagi nak elak…
tapi tak de pula rasulullah pergi buat perangai rebel depan kaabah kan?
sabar kat situ yang kita perlu kan ye muda mudi..aha
suka pula words muda mudi ni..
terasa muda~

wanna start the babbling with a wish of congratulations to my hanyang mechanical friends..
who have successfully passed the final project..
a very nice feeling sure they have…
kami juga tumpang gumbira~
nevertheless…there are also a few friends who are tested by Allah here…
they have to proceed to the second evaluation by kyosudel..
it’s ok..we’ll pray hard for you guys…
lagi sekali..tahniah pada yang berjaya..
yasmin:nana:ratna
zulkiflee:hakim:hasri:firdaus:hao kai:azuwan:faiz:shahrizal:nazran
tanpa anda siapa lah kami..
tanpa kami siapalah anda..
*motto budak hanyang*

Photobucket

and also, would like to say a nice phrase to my brother..(sempena hari sabtu hari tu)
tapi sebab dah rajin nak edit gambar untuk dia..
maka malas dah nak tulis kat sini..
the picture says enough…
apa pun, ucapan tambahan..jangan suka tidur. ibul tu letak jauh sikit.kimia tu best untuk dibaca~

Photobucket
for a record..ok..my record..mungkin untuk orang lain..ini adalah biasa…
tapi untuk rekod weekend saya, hujung minggu lepas adalah yang paling tidak sedar diri sekali…
saya keluar setiap hari sepanjang weekend iaitu jumaat malam lepas kelas, sabtu seharian dan ahad seharian…
balik pun stok stok ayam kokok pagi je..cewah..lebih sangat nih~
jumaat tak perlu dikongsi..sabtu juga tak perlu dikongsi *kerana saya 실망 dan tidak puas hati dengan diri sendiri kerana tidak dapat menjalankan tugas spr dengan baik~..maka tak nak ingat~!!*..dan ahad…iya..itu dia..saya sangat suka ahad~
kerana apa?

Photobucket

kami berpiknik menikmati kimbab dan sandwich kentang di tempat yang bersuasana merah dan romantik~
aha….pelik la pulak ayat tu…
ok..senang kata..di yeoido…

autumn last kami…*ok..part ni memang tak boleh avoid sebut last…sebab memang last*
sungguh cantik sekali…
tidak main main..
when i said beautiful..it means beautiful..~
gambar ada berapa ye…beratus…kamera mahal ada empat (jer?!)..
kamera kurang mahal ada top up lagi…
tapi sejupp lah..~
penat pulak nak menggigil…
nak bergambar pun risau gambar gegar je…
tapi kemudiannya kami sambung dengan 2차 dan 3차..
kami terbuka hati untuk membincangkan masalah negara..sosial dan ummah..
serius memang banyak perkara yang saya baru tahu malam itu…
naif nya saya..~ *aha…baru sedar ke?*
nasib baik ada sedar diri kelas isnin dia pukul 9…kalau tak, mahu nya 4,5차 siap..
sugo kepada pelenyek kentang sandwich dan penggulung kimbab…
juga kepada pemakan pemakan yang struggle menghabiskan 40 gulung kimbab itu…
terima kasih kerana mewarnai hidup saya dengan memakan kimbab lembab itu…
terima kasih kerana berusaha untuk bersama struggle mencipta pelbagai memori di hujung nyawa ini….*kalau sebut hujung masa..nanti ada orang marah..so saya rela guna hujung nyawa*
Photobucket
*nota kaki berbentuk penghargaan*
saya sangat suka untuk mengucapkan penghargaan yang tidak terhingga kepada ajk spr enam orang yang cumel cumel itu…
aina:su yee:liyana:farid fredo:fatimi:hao kai:nithi *dan ajk pembantu:maria*
tanpa anda, siapa lah saya…
sungguh sugo semua orang..
dengan all black yang mengancam itu…
sungguh macho semua…
dan sungguh becok juga~…haih..penat nak layan…
dah la ketuanya becok cam joyah..
ada pulak anak buah yang nak lawan becok…
tapi kita kira betul kan?
cekap dan pantas kan?
cekap sampai rasa nak kira untuk election tahun depan time tu jugak kan?
saya sangat suka kenangan di luar dewan itu…terima kasih juga kerana mewarnai hidup hari sabtu saya…
terima kasih kerana bersama sama berlari pergi tempat kira..sampai terpelanting kasut semua..*last last kaki ayam je*
sama sama struggle tahan panas sebab pakai coat…
sama sama menumpu satu tempat macam la luar dewan tu kecik satu depa je kan? *aha..part ni lawak betul…~*
sama sama blur time kena kira undi untuk jawatan yang ada tujuh calon itu..sampai terduduk semua..
for all those memories…thanks a zillion…
i am totally regret for not able to grab the camera and snap pictures two or three…at least..
huhu..sorry..the ajk asked me but 정신없어 la time tu..
mian~

Photobucket

kepada anda yang mengomplen entry saya lately agak kusam dan pudar…
hah..amek nih~
saya tak sebut langsung pasal balik,tinggalkan korea,habis belajar,lepas grad dan kahwin~ *bajet pernah cakap pasal kahwin^_~*
so sila puas hati..jangan terkejutkan orang lagi dalam sms…dan sila jangan menangis..^_~

4 thoughts on “autumn..merah dan romantik..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s