stroberi beri beri..~

trip ke talgi samcon (딸기삼촌) di nonsan (논산)..
alhamdulillah selamat pergi dan balik lawatan sambil belajar kita ini…
asalnya tidak ingin bermalam…diulang…tidak bermalam…
tetapi atas sebab sebab yang masih boleh dielakkan..tetapi sengaja tidak mengelak..
maka kami bermalam satu malam di 민박 우리 집…
sungguh geram dengan itu h**** ..
banyak belajar erti kehidupan seorang petani…
erti hidup susah…
erti dan kepentingan alam sekitar…

pengalaman baru:
1.kutip talgi tangan kiri..sumbat ke mulut tangan kanan >> dua dua tangan sangat aktif
2.naik trak yang orang letak kambing tu untuk ke minbak >> penumpang 12 orang..samcon pening nak angkut macam mana..maka trak adalah penyelesaiannya…dan hasilnya..kami seperti refugees palestin
3.노래방 di dalam 민박..yang memang kalau seorang tu dah menyanyi..dinding semua bilik macam dah gegar nak roboh
4.potong kayu api >> yang rasanya semua orang tak pass..banyak jadi penonton je pun
5.bakar kokuma dalam benda besi bulat gulung macam terowong south-north korea..sangat best..
6.belajar cara buat jem strawberi…sambil mengacau anak orang korea meramas talgi..
7.mencari toilet yang sempurna selama dua jam … sirius pengalaman ini tidak ingin diulang..

kesimpulan:trip sangat best…pengalaman berharga sebelum tinggalkan korea *dapat pulak ada empat badut+petani+budak nakal+sengal tu*
 
Photobucket

strawberi yang mengecurkan air liur..*betul ke word mengecurkan tu?*
sangat manis..
strawberi paling manis saya pernah makan adalah keluaran korea~
betul tak kawan kawan?

Photobucket

petani petani yang berpenat lelah mengutip strawberi dan terus memasukkan nya ke dalam mulut..ini lah mereka..
masing masing high~

Photobucket

gambar seperti di ladang teh cameron pun ada..
tak nampak talgi nye..
tapi semestinya masih di talgi samcon~

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s