dua hari sebelum hari konvo..

life is too short…
LAUGH when u can..
APOLOGIZE when u should..
LOVE deeply and FORGIVE quickly.


Photobucket


nowadays..
i always termenangis tiba tiba…in a split second…
bila teringat minggu depan adalah masa pulang ke malaysia..
dah berapa kali segan sebab orang tengok mata berair je linang linang…haih~

ini adalah entry mengarut saya untuk mengimbau apa apa yang saya nak imbau..
jangan baca kalau terasa bosan dengan mode saya yang sayu sepanjang minggu ini..
*sebab banyak orang bising suruh jangan sayu bila saya mengadu sayu..ada ke patut?*

Photobucket

sabtu lepas saya dan maria buat misi mengarut..
pergi mount taebek…untuk melihat salji…
gambar ini adalah di kaki gunung..
budak atas ini cumel..
abang dia tengah tipu dia, kata lubang itu adalah gua..

Photobucket

dan kami yang berpakaian seperti nak pergi shopping, tiba tiba kena hiking gunung di tengah winter pula..
haih..mengarut betul maria dan syifa..~
tak pe la kan…last nak wat mengong di tengah salji..
tapi orang korea memang hiking time winter..ramai orang hari itu..
tapi nya, mereka memakai baju hiking la yang pasti!!!
bersama kasut tajam untuk pacak kaki atas snow..!!

Photobucket

usaha untuk memijak air sungai yang beku…
perlu berhati hati..keras itu pasti..tapi licin itu boleh membuatkan saya bedebuk seperti anak gajah jatuh..

Photobucket

sepatutnya boleh menikmati pemandangan salji atas pokok..sangkut sangkut kat ranting..
so nanti dia boleh jadi bentuk 눈꽃..
tetapi nya, hujan turun before the day..so salji pun cair..
maka tinggal sipi sipi je..
tapi sungai beku camtu juga la…

Photobucket
dan hari semalam, kami melihat persembahan nanta~
bersama sonsengnim *cikgu korean language kami*
sungguhhhhh menarik…tak larat nak gelak..
a very nice experience before going back…
lagi lagi nice bila kim in kyu oppa *dia suruh panggil oppa* belanja as hadiah corob~
mende free ni memang makin makin nikmat dirasa kan??
nanta adalah performance yang menggunakan alat memasak…seperti periuk,kuali,pisau etc..kreatif mereka itu..
time ini juga saya tersebak mengingatkan last tengok nanta..*bajet la kalau ada masa lagi, nak pergi tengok tiap minggu kan*

Photobucket

di jalan belakang 덕수궁 yang kami juga first time lalu…
walaupun sudah 5.5 tahun di seoul..
the route is beautiful..pokok bersusun..
mungkin gambar ini tidak berapa cantik sebab ada model tak terduga itu..

Photobucket

tepi 덕수궁 wall..
왕타 같애~
sedih juga kerana last nak tengok palace kat seoul ni..haih~

Photobucket

after the performance, saya bergerak ke incheon international airport..
untuk ambil norma..
tunang orang tu, kena berambik..tengah darah manis tu…
tak selamat jalan sorang sorang..heheh…
dan saya mengambil gambar orang beratur tunggu jihacol, which is rarely can be seen in malaysia…
sekarang ni, naik subway pun sayu..~ ngeh ngeh…

Photobucket

pemandangan airport incheon di waktu 9 malam…
airport yang menjadi tempat permainan saya selama lima tahun ini…
dan selepas ini, mungkin tidak lagi…
will be missing you, airport~
*ㅎㅎapesal dah bunyi tak betoi nih??*

sekian kisah imbau untuk kali ini…

tazkirah untuk hari ini,
“Layakkah kita untuk mengasihi manusia sekiranya kasih dan cinta kita pada Pencipta manusia itu masih belum mantap.
Tepuklah dada tanyalah iman.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s