ada orang suruh saya membebel…dan saya pun membebel..

the past 2 days, wednesday, my moyang passed away..
after being in a crucial condition for nearly a week..she left us..
i received the news from aunty at kampung, while doing my report at Samsung..
could not drive myself to go ipoh, neither havin a transport nor a day leave..
i’m sorry moyang..
my doa accompanies u there insya Allah..
being buried at gelung pepuyu on thursday, and most of my aunts and uncles went back to pay the last visit..
menjenguk orang yang dah dekat masanya ni, memang mengundang keinsafan..
tengok moyang, teringat kat nasib diri sendiri yang masih lagi tidak diketahui..
terfikir pelbagai kemungkinan yang tidak diharapkan akan terjadi…
terbayang keadaan orang sekeliling yang tak tahu samada akan disusahkan atau dimudahkan..
semoga diri ini tidak menyusahkan orang lain sewaktu dalam proses meninggal nanti..
..mode bersyukur diberi peringatan mati..
alfatihah kepada moyang….
 
 
i heard adi zulfadi will join us in samsung..
welcome to samsung ye adi…
join our crowd here with the joyahs and the security guard, encik firdaus..
today am going to kl for a task..kan best kalau dapat balik makan nasi kat rumah terus..
but having a program, cant go back home this weekend..
tapi akan jumpa tasnim malam ni…~ hoyeahhh~!! (ayat yang sengaja ditulis untuk menjeleskan pihak yang berkaitan..)
dan kami akan jalan jalan di sekitar negeri 9..bershopping dan bergurau senda..(juga tambahan untuk menjeleskan pihak yang berkaitan)
juga menjamu mata melihat orang handsome dan cantik? (maksudnya imran dan mama tasnim ke ni?)
actually my department ada dinner di tempat yang menarik malam ini..
dan masih,
keinginan jumpa tasnim melebihi segala galanya.. (tasnim, you better be touch with the fact)
apapun, looking forward to habis kerja dan berehat this weekend..
 
my favorite song right now..
dalam sehari, ada la repeated dalam 147 kali..
sebabnya, lagu ni je yang ada dalam computer samsung saya ini~
lagu lain tak sempat nak dimasukkan dalam pendrive..
nak masuk and dengar imeem..macam dah tak bekerja la pulak istilahnya..
datang office dengar imeem..bahagia sangat tu..
apapun, nasib baik lagu ni lagu favorite…
boleh bertahan dengar walaupun dengan volume yang sangat slow.. sebab takut vp terperanjat dengar lagu yang memanglah langsung tidak ada unsur unsur lagu korea di dalamnya..
 

Langkah Tercipta – UNIC

::..langkah tercipta..::
Semalam aku kelukaan,
Kecewa kehampaan,
Mencalar ketabahan,
Impian seringku harapkan menjadi kenyataan
Namun tak kesampaian,

Allah…
Inginku hentikan langkah ini
Bagaikan tak mampu untuk ku bertahan
Semangat tenggelam lemah daya,
Haruskah aku mengelamun jiwa
Ku berbisik inilah dugaan

Dan langkahku kini terbuka
Pada hikmah dugaan uji keimanan
Dan dilontarkannya ujian diluar kekuatan setiap diri insan

Allah…
Pimpini diriku,
Untuk bangkit semula meneruskan langkah perjuangan ini
Cekalkan hati dan semangatku
Kurniakan ketabahan……..
Agar mimpi jadi nyata..
padaMu ku meminta

Dan ku mohon agung kudratMu
Wahai Tuhan Yang Satu
Segalanya dariMu

Photobucket
 

officialy want to share several sites with you…

to kawan kawan smapk,
sila menyahut seruan mensponsor HARI GURU SMAPK 09..
walaupun dah agak lambat sebab terlupa nak share..sempat lagi nak bank in duit sponsor..
 
to kawan kawan yang smapk dan bukan smapk, korea dan bukan korea, kmm dan bukan kmm..semua la..
sila menyahut seruan undangan ini..
mak ayah saya jemput korang ni..(risau terlupa nak share ni nanti..awal awal tak pe la ek..so cop schedule korang awal..)
 
 
 
 
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s