::..hari guru:16 mei..::

salam wth..
 
 jika mereka sibuk mencari cinta….biarlah kita sibuk mencari iman… jika mereka sibuk mencari pasangan…. .biarlah kita sibuk mencari keredhaan… .jika mereka menangis kerana kecewa bercinta…. . biarlah kita menangis kerana mengenang dosa semalam….jika mereka cintakan kemanusiaan. ..biarlah kita cintakan Tuhan….jika mereka mendambakan kehidupan duniawi…biarlah kita dambakan ukhrawi
 
kelmarin hari guru..
16 mei 2009..
tak perasan sabtu itu bersamaan dengan tarikh itu..
maka agak terlambat untuk mengucapkan "happy teacher’s day" kepada mereka yang terlibat dalam proses mengajar seorang syifa ini..
setelah sedar kenyataan itu pada jam 815 malam, maka kelam kabut sms semua cikgu cikgu..
khas untuk mak, saya ucap sendiri je la..memandangkan beliau di depan mata tengah memasak..
*betuah tak anak, mak masak..kita sibuk main sms*
kepada cikgu zainab,cikgu yasmin,cikgu nada,ustazah halimah,ustazah mahimun,umi,walid,dan sebagainya..anda terpilih untuk menerima sms saya kerana nombor anda ada di dalam address book ini..
tapi isi utama saya di sini, nak cakap..walaupun sempat hantar pada sikit orang je..tapi niat saya sememangnya ingin berterima kasih kepada semua yang telah membimbing dan mentarbiah saya, tak kisah la anda seorang cikgu,lecturer,tutor,ataupun insan biasa yang tidak pernah mengambil dip. of edu,kpli,tesl atau juga guru sandaran tidak terlatih…
terima kasih semua..tanpa anda siapa lah saya -_- hanya syifa izhar hisham yang cumot..~
 
*mode teringat suasana smapk dan kehidupannya*
dulu selalu tidur dalam kelas bio,kimia,sejarah..mesti cikgu selalu bengang dengan saya kan..
dulu suka menjawab mengarut bila rasa cikgu bm tiba tiba tanya soalan pelik..mesti cikgu tahan sabar je kan…
dulu suka berborak bila ustazah suruh buat ayat b.arab…mesti ustazah pening kepala kan..
dulu suka sangat keluar kelas kunun kunun ada kerja penting pp…mesti cikgu pun cakap, biar lah..dari dia tidur dalam kelas je..
dulu suka sangat gelak kuat kuat kat bilik pp asrama..sampai cikgu kat sebelah tak boleh tidur..
dulu suka sangat kehidupan smap dan cikgu cikgu nya..dan sampai sekarang masih sangat suka ^^..
minta maaf pada semua cikgu yang terasa..saya memang nakal…
 
my mom will attend the celebration of hari guru on 31st..
the theme is fusha green color..
and now dia sangat memerah otak memikirkan fesyen yang akan dipakainya..
dua hari balik rumah weekend lepas..dua hari jugak la dengar dia bercerita mengenai idea idea yang dia ada untuk fesyen tudung dia..
dalam masa yang sama, memaksa kita bersetuju dan mengatakan cantik idea itu..
aha..i love u mom~
*hadiah hari ibu mak adalah glove untuk dipakai ke mekah..dia sangat suka~siap bawa merata rata, walaupun rasanya dia tau mende tu kami beli untuk kegunaan di mekah..that’s my mom*
*cerita lagi satu, abang jarang wish any occasion..and i always be the one who like to wish..dan pada hari ibu yang lepas, sebab abang sms wish..maka dia sangat gembira dan berbangga bangga pada orang lain..saya yang call wish hari itu, dipinggirkan..ok, that’s my mom..heheh*

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s