cuba kira berapa word thank you dalam petikan di bawah

 

Salam wth..

 

wedding

 

After 18 days of marriage, I just got the time to thank all for joining the crowd, together celebrating the meaningful marriage moment with us..the gifts, the presences, the doa, we just can’t thank enough~

 

My family the most and foremost, thanks for being the askar jentera penggerak..completed the preparation in only 3 months~

Mak and abah handled the venue, catering, jurunikah, invitations and such

Abang, Munzir, Muhsin –  fence painting, bunga manggar, bunga telur, cacak signboard di petang rembang

Syaza, Syireen, Syaida Chopstick decoration (2 months continuously-whoaa~), house decoration, bunga telur delivery

Ocu, Kak Munira, Mak Uda Hantaran, hantaran and hantaran~ (hantaran ni kena highlight kan..banyak sangat songehnya daun pisang fresh dari kampong la, fresh limau purut la, bunga kantan kembang la..kek lapis la, muffin la…kasihan mereka ^_~ )

syahirah also, stay at puncak alam for several days..sibukkan telur puyuh, menda magnet, keychain, inai and all..thank you!! walaupun awak taktau bunga rampai itu apa~

And to all relatives who were in black and white on that day  staying on nikah day and the ceremony day till the end of it.. can’t thank you guys enough… saudara yang jauh dan dekat, yang dah lama tak jumpa juga..

 

My beloved 8 friends eventhough not all could come, and not all could join the preparation from the start, but still .. as a team, kena sebut 8 friends… thanks for coming.

nada, tasnim and aini helped preparing from the start cari tudung, bakul anyaman, kulit kayu manis, jarum peniti, bunga bulat bulat bla bla ..thank you.

maisarah, thanks for the chocs made in france. Heaven bila bukak peti ais penuh coklat.

safi, all the way flying from miri, thank you.

wahyuni, drove alone from jb to shah alam, thank you…walaupun saya masih kecik hati sebab awak lari tidur rumah orang lain~

ijah and zawani, we knew your hearts were there with us..

and to you guys, thanks for accompanying me the whole night long after nikah, chit chatting and gossiping..that is one of the nicest things in the wedding events..dah lama tak buat sesama kita kan.. walaupun saya agak doubted la, ada ke penantin esok tu nak majlis, dia tak cukup tidur sebab gossiping? Bukan sebab bunga telur, inai, hantaran bla bla bla?   

 

My bestest friend, maria!! sibukkan tepak sirih, usung daun pandan dari penang macam dah tak ada daun pandan kat selangor ni, and right..rela ambil cuti sehari untuk sampai awal, join the most kelam kabut day itu..and thanks for forcing me to fetch you at shah alam bus station at 6 o’clock in the morning!! Kalau muka penantin time nikah tu sembab, memang sebab maria dah kacau dari jam 5 pagi, suruh ambil dia la~ but you were a real company to me on the day..dayang yang setia pada raja nye lah buleh kata~~

 

My girls of 70’s who rushed to go to puncak alam from work to view the nikah ceremony (my julita umi yang dah nak nangis sebab Samsung tak bagi balik awal, ira, Sophia, shira), who took half day leave to help me ready with the make up, camera and tudung (nana, mamas), who flied back to Malaysia just for me (basirah, nad), who were bising gegak gempita sampai kena sound dengan orang bawah sebab kacau orang masjid selawat (ni semua!)..thank you thank you thank you…to Sophia who organized the lodging, thanks dear..and to other girls juga yang tak sempat ke majlis akad tapi masih ke dewan esoknya, thank you. a BIG appreciation to yasmin who came to dungun and be there, teman bersiap, teman bermajlis sambut menantu, teman bersesi fotografi, teman berempit kejar bas rompin…sangat terharu sebab rela naik bas dari jam 1 pagi!!

 

70’s yang havoc yang datang menyerikan majlis, makan dua tiga kali, stay sampai petang, buat cam dewan sendiri..terima kasih la hai..untuk hadiah, untuk kad, untuk gambar yang dibagi…you never know how I’m glad having you guys as part of the life..yang tak dapat datang sebab still ada kat korea tapi still share duit bagi hadiah tu you just know how to appreciate friends.. yang beriya hantar wakil sebab dia tak dapat join (read: jeri) .. thank you to the wakil too ^^ .. waiting for you guys to tell your day..

 

sonbei and hubei banyak juga yang datang…made my heart warm with the companies..thanks..

 

smapians especially legenders, and of course batch lain juga yang dah bertahun tak jumpa..siap buat reunion kat dewan tu..ambil gambar kelas lagi…yang dah biasa masuk tv macam zufar tu pun datang lagi..heheh..tak tau ape kaitan..tapi ada la..totally grateful to see you guys on my day..jasmin and keri yang sangat menjadi pro invitation untuk smapian…thanks a bunch..jan, izzah, fitt, maisarah yang datang awal kacau kacau orang tengah mekap..thank you ^^ yang tak sempat jumpa pun ramai..haih~

 

kmmians jpp dan bukan jpp (nadiah, you are included here..apesal tak datang awal??kan dah tak sempat nak borak pun..nak puji baju saya pun awak tak berapa sempat kan~) … lama la tak jumpa korang ni..sekali jumpa, boleh pula ada yang lari pergi makan ais kacang kat seksyen 2!! apapun, a nice reunion for jpp yang berkaliber itu…

 

And to my colleagues from Samsung!! ada yang baru datang dari office, ada yang elok je bersolek dari rumah kan..ada yang tengah kerja pun datang sekejap…touched~

 

kawan kawan sekolah rendah (srah,sraz,sksat) ~!! – yang darjah 5 pun ada, darjah tiga pun ada, darjah enam pun ada….touched touched..

 

juga pada kenalan UMP saya yang sangat banyak (tiba tiba kawan banyak macam ambik degree dulu kat sana) – thank you for the effort to come (walaupun ada seorang tu janji nak datang tapi morning sickness kan ^_~ : tq for the niat k..jangan rasa bersalah) .. terharu kerana merajinkan diri, especially yang jauh dari kuantan tu..yang siap menumpang rombongan penantin lelaki itu juga ^_~…you are my sis~

 

and to all yang tiada kategori but of course somebody in my life (seperti salmi dan adik2 yang datang awal tapi tak sempat ambil gambar pun, akak yang mengangkut barang kenduri dari korea^^) … best blessed..thanks..

 

a big thanks and appreciation from nasrul hadi and me for the honor of your company..and not forgotten, a big apologize for unabling to spend the time with each of you appropriately…memang masa macam laju sangat hari tu..sibukkan apa pun taktau..tengok tengok semua orang dah balik, tak sempat ambil gambar dengan sorang sorang…jangan kata tak sempat ambil gambar, tak sempat cakap pun ada, tak sempat tengok mata pun ada, tak tau dia datang pun banyak…sangat terkilan dengan kejadian kejadian ini..tetapi tidak boleh buat apa..i don’t wish to get married once more just to repair the situation la kan…but I’m considering a second ceremony with the same person~ aha..budget rajin la kan nak peningkan kepala lagi dengan segala hal kenduri…~

 

last but the most important, our gratitude to Allah for letting the ceremony successfully smoothly done..we never planned to let the day this such grand..but with the appearances of all of you..it happened..

 

one short message to kawan kawan yang tak kahwin lagi, bear with the headache and migrain you might get in preparing a wedding event..may Allah bless you..

 

* not forgotten, abon with the camera…sorry for making chaos with the kerenah and tribulation from our family ~

* the very nice delegates of terengganu…tanpa anda…memang terasa diboikot lah kenduri ini..thank you for coming all the way from terengganu untuk mengiringi penantin lelaki yang cumot itu..and thank you for the majlis in AMBS…pengalaman yang sangat berharga menjadi ‘menantu yang disambut’ di sana~

* and of course, to all friends who put all effort to come to majlis terengganu yang serba merah itu..thank you thank you..you know, bukan senang menjejakkan kaki ke AMBS, bandar di tengah kelapa sawit itu ^_~

* to all bride’s guesses : thank you..memang anda juga yang memenuhkan taman seni islam itu..kenapa tak ada sangat sesi begambar pelamin dengan geng UMP? Perodua? Tok Jiring? lain kali, just grab the mic from the MC and conquer the majlis..jangan malu malu..

  

Photobucket

my favorite pelamin and taman~

One thought on “cuba kira berapa word thank you dalam petikan di bawah

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s