i heard we will get bonus this 22nd~~

As long as we have memories,

Yesterday remains;

As long as we have hope,

Tomorrow awaits;

As long as we have friends,

Every day is never a waste..

 

A very suitable phrases for me for the time being

Penguat hati untuk teruskan apa yang dibuat dengan tenang..

…………………………..

 

 

Ramadhan dah dekat..

Kalau kira hari dengan jari pun, boleh guna satu tangan je..

Tak sabar!!!

Sebab satu, ramadhan bulan mensengetkan bahu kanan kita kalau kena caranya..senang pula tu caranya..

Sebab dua, dah lama tak beramadhan di Malaysia!!!!! Im telling you.. sungguh lama~~

ENAM kali ramadhanok..highlight lagi..ENAM kali!!

Heheh..bising je minah ni..orang lain 10 kali tak bunyi pun kan..

Tak kisah la..yang saya tau, kali ni saya dapat pergi bazaar ramadhan *walaupun sebenarnya tak tau pun bazaar kat senawang ni kat mana~ kena tanya orang ni*

 

Still, tak dapat setiap hari buka dengan famili. Mereka di Shah Alam..saya di Senawang..Mereka di Dungun, saya masih di Senawang.. heheh..kena sambut ramadhan dengan UMI dan IRA la banyaknyamacam kat korea la pula~

 

The atmosphere is the most importantbacaan quran dari masjid, solat tarawih di masjid, iklan tv umum masa sahur imsak buka, kuliah dari radio tv, dan restoran yang ditutup!! *semua ni tiada di korea..kecuali solat di masjid*

 

Mari kita sama sama bersuka ria beribadat ramadhan kali ini..enjoy the ramadhan, have fun fasting~~ buat ibadah macam nak mati esok jom!

 

Diriwayatkan daripada Abu Hurairah r.a katanya: Rasulullah s.a.w bersabda: Apabila seseorang daripada kamu sedang berpuasa pada suatu hari, janganlah bercakap tentang perkara yang keji dan kotor. Apabila dia dicaci maki atau diajak berkelahi oleh seseorang, hendaklah dia berkata: Sesungguhnya hari ini aku berpuasa, sesungguhnya hari ini aku berpuasa

Photobucket

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s