18 ramadhan sudah…tetapi amalanku..-_-

ayat 4:82
Maka apakah mereka tidak memperhatikan ALQURAAN? kalau kiranya ALQURAAN itu bukan dari sisi Allah, tentulah mereka mendapat banyak pertentangan daripadanya.
 
semalam nuzul Alquran
selangor cuti. negeri sembilan tidak.
maka famili saya bersenang lenang di rumah. dan saya bekerja.
johor juga tidak cuti. tetapi masih ada orang bersenang lenang tidak bekerja.
 
kita dah set nuzul quran 17 ramadhan (surah al anfaal).
ada pendapat mengatakan 21 ramadhan. ada yang kata 24 ramadhan (surah al qadr).
tapi takpe.perbezaan kecil je tu.
 
bagi mereka yang berfikir.
ALquran sebuah kitab yang menghighlightkan kekuasaan ALlah.
bercerita mengenai kebaikan berpuasa >> which is obviously exposed as a very good way to keep our body healthy scientifically
bercerita mengenai khasiat madu sebagai ubat yang menyembuhkan >> which is terbukti juga
bercerita mengenai lapisan langit dan bintang yang seimbang >> proven scientifically
bercerita mengenai kejadian matahari >> …x larat nak cakap terbukti dah
bercerita mengenai susur galur pertumbuhan manusia >> tanya doktor dari russia pun dia akan kata apa yang Allah kata …
 
maka marilah menjadi orang yang berfikir.
mengamati isi Alquran.
tidak berpaling dari ALquran.
memahami maksud ayat alquran.
 
ok, nak bercerita sikit.
siapa pernah tarawikh di negeri sembilan?
heheh.mestila pernah bagi orang negeri sembilan.
saya nak bercerita..mereka membuat 10 rakaat (ke sebenarnya orang senawang je?)
10 rakaat dan 3 witir.
menarik.
bacaan selawat antara rakaat juga lain.tak boleh sangat nak dipanggilkan salawat.
lebih kepada tahmid dan takbir ke hadrat Ilahi.
menarik juga.
tiada doa antara rakaat, tetapi di hujung 10 rakaat.
taktau kenapa ada kelainan ini, tetapi saya tidak kisah~~
 
*budak negeri sembilan ni memang advance bab mercun or memang satu malaysia suka main mercun sebelah surau time orang tarawikh?*
ya rabbi! bingit telinga!!
taktau macam mana opah kat sebelah tu boleh bertahan tak melatah.
mana mereka dapat stok?
dalam enam tahun saya di korea, rule haram main mercun dah tak valid ek? sekarang dah halal balik ke?
 
heheh..nak share kenduri kawan minggu lepas lepas..
among my bestest friend..cannot give a word to describe her..and this clique..
dia tunang time ramadhan..dan kawen juga time ramadhan~
hari yang sama sebenarnya..saja buat ayat macam miracle benar…
tak pernah dibuat orang..dan saya pun tak larat nak jawab kenapa dia buat lain dari orang..
siap ada orang ingat kitorang pergi perlis saja nak jalan jalan, punya tak percaya ada kenduri nikah kat utara nun..
siap prefer menipu jek bila orang tanya buat apa pergi perlis..sebab lepas tu sure sure kena bambu balik bila orang tau sebab dan orang degil tak nak percaya..~
apapun, u r the man aini..selamba menikah ramadhan ramadhan..CONGRATZ!!!
my follower huh?

Photobucket

Photobucket

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s