wafiy with apples..

10.10.10

ada banyak kenduri di seluruh pelusuk malaysia.

kami sungguh kenyang pada hari itu.

kerana pergi ke dua kenduri.

sebab dua tu dekat dengan shah alam. yang lain jauh.

tahniah fauzani dan abu.

tahniah basirah dan idzuwan.

tahniah rosmazi dan farah.

nikah juga akhirnya.hehe

moga perkahwinan ini mencorak satu kehidupan yang bahagia, menjadi penguat untuk kita lebih berusaha menjadi hamba Allah yang berkualiti.

Allah dah bagi nikmat kahwin, kita kena la tunjukkan tanda kesyukuran kita kan?

kena ingat, bukan semua dapat nikmat kahwin.

ada yang Allah uji dengan melambatkan detik nikahnya, ada yang masih mencari lagi orangnya, ada yang walaupun dah jumpa orangnya, tak jumpa lagi kesetiannya…oh, bahaya!

apapun, masing masing ada ujian tersendiri..

bersyukurlah kerana walau apa pun ujiannya, kita masih menjadi hamba Allah yang beriman..

sebenarnya nak tunjuk gambar yang lebihnya..

fauzani sungguh shweett pada 101010

kami juga rasa kami sungguh shweet pada 101010

walaupun kami kahwin 030709..hehe

wafiy pula very excited with all those real apples next to the pelamin..till tak dapat jadi sweet dah..mata dah berpinar pinar *apasal mata dia cenggitu eh?*

we did go to basirah’s wedding, but i forgot to capture pictures there..since i was way tooooo busy chatting with those talkative friends…*ish ish..kenapa la kawan kawan ku begitu??*

a nice event since we managed to gather there, ada senior dan junior juga…

dan nasrul terpaksa took over jaga wafiy sebab saya sudah lost di tengah tengah kawan…

mian.. abu wafiy!

dan sesungguhnya kita satu negara terkejut dengan kes kemalangan di simpang ampat pada 101010 kelmarin..

saya tak tahu la orang lain, tapi saya assume semua orang macam saya la kan..terkejut oh..

ngeri.sangat kasihan pada mangsa yang tak bersalah.

dan yang lebih menjadikan saya terkejut, sebab kami dapat berita itu bukan dari buletin utama tapi dari hakim nasir, kawan kami yang baru balik dari kenduri basirah..

dia nak balik ke pasir gudang, dan telah menjadi saksi utama kemalangan ini kerana kereta dia betul betul berhenti depan bas delima itu..kereta kanan dan kirinya terus menjadi mangsa bas…kalau dia lambat tiga saat je brek kereta, mungkin dia juga mangsa kemalangan itu…nauzubillah…

ish ish..macam mana la driver dia drive, yang sampai boleh melayang tu? mungkin dia lupa dia tengah bawa bas, bukan heli or plane… or technical problem?

come to your sense, man…your bus was full with people..they’re not yours..you are doing service business, man..

hakim terus roger kami kerana tak nak kami menambah kesesakan highway yang panjang berbelas kilometer itu..maka kami bergerak ke skudai subuh esoknya…

thanks hakim, overcome your trauma soon yeah…praise to Allah who saved your life…alhamdulillah

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s