wafiy mendengar nasyid

Yesterday we managed to spend time going to a nasyeed concert at utm..

they named it Malam Kesenian Islam…

i was very excited to go..

to make wafiy excited too…i groomed wafiy, made him wearing a nice outfit with a cap (konon la nak bergambar dengan artis kan)…not forgotten a sweater for him to wear in the aircond hall…and i kept telling him we are going to a concert.. hehe..

unfortunately wafiy slept after listening to the first song… (dia tunggu lama sangat before konsert start)..

the artists were far-east, devotees and ustaz azhan atan…

stunning..i like~

devotees was very good when singing together, especially without minus one..(time ni my nasrul hadi tidur pulak..ada ke patut~)

far-east was too great when singing those tarannum nasyeeds…

ustaz azhan atan with his powerful voice (except for the fact kadang kadang suara jadi serak sebab tengah demam) could get spectators’ attention..

one thing i can say is…(since we was watching from the back, dari kerusi tingkat tu) i could see people in the hall was stunned..no movement at all… many times..i say you..

jarang kita nak tengok penonton terpaku tak bergerak langsung kalau tengok konsert lagha lagha yang lain kan..

masya Allah..penghayatan superb tu..

itu lah kita kalau menghayati persembahan yang mengingatkan kita pada Allah kan…nice nice…

here is one of the great songs yesterday..

KERIKIL JALANAN – PALESTIN (click here to see the video i’d done..^^)

Azhan Atan

Di bumimu bagaikan tak lagi bernadi
Hanya jasad dengan nafas terhenti
Balik runtuhan kotamu
Namun tak kau sesal hidup di neraka dunia
Kerna yakinmu pada syurga Ilahi

Suara rintihan terdengar kepiluan
Bergetar di sela tangisan kehilangan
Meratapi insan yang tersayang
Hilang nyawa di depan mata

Oh alam pun bagai turut merasa
Penderitaan dan sengsara mereka
Tersudut di hujung senjata

Musuh menyerbu dari setiap penjuru
Bertalu bumimu disimbah peluru
Mengalir darah di tanahmu

Bergema laungan perjuanganmu
Tak gentar walau senjata
Hanya kerikil jalanan

Oh alam pun bagai turut merasa
Penderitaan dan sengsara mereka
Tersudut di hujung senjata

Ayuh hulurkan tangan tanda bantuan
Ringankan bebanan
Walaupun dunia hentikan sengketa

Tertanyaku mana hilang rasa manusia
Oh cukupkah hanya memandang

Album   : Ku MilikMu
Lagu     : Manis Helma (Hijjaz Records Publishing)
Lirik       : Atie (Hijjaz Records Publishing)
Hakcipta : Hijjaz Records Sdn. Bhd.

4 thoughts on “wafiy mendengar nasyid

  1. konsert sgt best..tp x ramai yg datang….nk kene tunggu maher zain dtg barulah penuh dewan kot…tp apepun…sronok layan Ust.Azhan, far east, devotees dan kump.nasyid UTM sambil menidurkan wafiy dan menidurkan diri sendiri…hehe…

  2. aiseh..tak pernah pergi konsert..xde jiwa nak tgk..skali je tgk UNIC masa depa datang kampus dulu..itupun tiket 5 ringgit je..murah..so boleh pergi..hehe..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s