kemasik dan wafiy

it’s been a long time.

i miss my blog.

cewah.

lately, we have been very busy. here and there.like a busy bee.

i can say almost every weekend we were not at home.merantau mencari sesuap nasi.

cewah lagi.

as usual, school holiday = friends’ wedding, vacation,family trip…

among of that, ada pula berita kematian yang mendatang.

kawan kami, allahyarham sobri meninggal akibat serangan jantung.

masya Allah..innalillah…hubungan yang rapat menyebabkan kami terkesima dengan berita mengejut itu walaupun masing masing arif penyakitnya sememangnya kronik, yang meletakkan nyawanya seperti telur di hujung tanduk.

kami bergegas ke jitra, kedah..jarak yang jauh dari skudai menyebabkan kami terlepas upacara pengebumian..

tetap berpuas hati kerana mampu menziarahi keluarga yang ditinggalkannya..2 orang, ibu dan abang..gembira menyambut kedatangan kami yang datang beramai ramai..mungkin itulah penguat semangat mereka, sifat empati kawan kawan dan sokongan yang diperlukan di saat itu…

alhamdulillah allahyarham berjaya menempuh saat kematian dengan tenang..kata ibunya, sungguh mudah dia pergi, di atas pangkuan ibu di tepi jalan, sesudah gigih berusaha membantu keluarga selepas kejadian banjir besar di jitra sana..

muhasabah diri kembali, moga kita mendapat husnul khatimah insya Allah..

teladan dari arwah, segera selesaikan sebarang hutang yang ada..

saya berazam akan mengikuti contoh ini..

balik pada berita gembira perkahwinan kawan kawan, tahniah pada mereka yang kahwin, saat seperti ini menggembirakan kita, namun harus diingat kematian sentiasa di sekeliling kita… moga perkahwinan menjadi jalan singkat untuk kita mendapat keredhaan Allah… amin

……………………………………………

kota tinggi.pernikahan mamas dan ijal.

kami dan hakim jadi wakil batch korea yang meneman.

sungguh gembira kerana akhirnya mereka berkahwin. hehe..

dari dulu asyik dengar mamas jerit nak kahwin, sekarang tak yah dengar dah..

i like the ceremony..tak tipu..

very well organized.

the tok kadi was very professional. dia yang jadi mc. dia slotkan masa dan sesi bergambar untuk menikah *of course*, lafaz takliq, solat sunat, serahan mas kahwin, upacara batal air sembahyang*cium dahi dan pakaikan cincin*, upacara dengar pesanan ayah dan ibu, upacara salam dan peluk ayah ibu dan bertukar hantaran..

sebab ada upacara dengar pesanan ayah ibu, hakim yang selamba itu pun jadi sayu dan syahdu pulak…nasib baik tak sampai keluar air mata..nanti orang ingat dia yang kahwin, sebab ijal yang pengantin tu pun tak ada la sampai berlinang tears..

i like~~~ tak ada lah terpinga pinga jadinya macam kami dulu, dah lah tak pernah kahwin, suruh pulak kami pandai pandai sendiri buat serahan mas kahwin…tu yang jadi nasrul hadi pass mas kahwin macam pass bakul isi buah nangka suruh rasa…hehehehehe….*but i like our tok kadi..lawak tip top*

esoknya kami ada pergi ke pantai kemasik balik dari kenduri rosmazi dan farah gee…*berapa banyak kenduri ni???*

berniat mengacau rosmazi dan farah gee pada photo shooting mereka..

tapi tak jadi kacau..kami pulak buat photo shooting sendiri…

wafiy sungguh gembira bergambar…*cewah..padahal umminya yang gembira..wafiy kena drag je*

mari share gambar wafiy dan kawan kawan nya!!!

gambar mamas sekeping je..lain tak upload lagi

 

wafiy sibuk nak main air jugak

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s