no taktik kotor please..!

just reached skudai. had gone to kl for mr nasrul hadi’s conference, and of course saya menyibuk di sisi beliau untuk mendapatkan free hotel food…*no no..niat saya murni..ehem…untuk mengelakkan pembaziran makanan*

managed to spend some time with abah and mak at shah alam, they told us *dengan nada berlagak* about their day at MAHA expo which had ended on the last sunday..

walaupun berlagak, abah has another version of story there..

a booth selling a product named D____ Snow had a lot of promoters on that day..the product is actually a skin cream, to be applied on the skin after bath or before sleep. it is made of seaweed and some other natural elements..

the product is good…nevertheless the promoters there had some problems in handling the business and promotion..

while abah was passing by the booth, one of the promoter had smeared the cream on abah’s cheek (kalau kulit abah alergik macam mana?)..then he pulled abah’s hand and explain about the product… abah told us he had struggled to let himself go but the snatch was strong..

at last, half heartedly abah decided to buy *in order to escape from the situation* since there were way too many people around and he got rimas.. one bottle is RM10, he asked for one and gave RM50..

and with sooo0-not-professional manner, the promoter said, “tak ada duit pecah la bang, ambil je la lima lima botol ni”..dan terus bungkus lima botol dalam plastik.. got sick with the crowd, abah just grab the 5 bottles and left…

haihh.. my sister and me were very angin with the promoter after listening to the story..

“kenapa tak lari je time tu?”

“kalau lari dari sorang tu, kawan dia ada kat depan.. nanti kawan dia pulak snatch..ada ramai promoter time tu berbaris..”

“mak mana time tu?”

“dia dah menonong ke depan…”

“mak kenapa tak tolong abah?”, turned to mak..

“mak kena jugak, tapi mak pandai lepaskan diri….mak kena dua kali siap~”, admitting with mak’s skill, we couldn’t say more..

moral here, to all promoters, please do marketing with manner… don’t use force to persuade people.. one important thing, provide money for balance please..

no taktik kotor please..! sian abah saya..*kalau saya yang suka bawa rm50 je jadi mangsa..mungkin lepas kejadian ini saya ditemui minta sedekah di depan pintu masuk MAHA*

*smile*

5 thoughts on “no taktik kotor please..!

  1. good story… but i suggest another solution for those promoters..

    spend some time, i mean lot of time to ask the promoter this and that and everything… and again and again and again.. but in the end, don’t ever buy the product… see the promoter face… it’s gooooodddd….

    oh god… still couldn’t forget how good i feel after doing this, 3 years ago…

    p/s: what’s the picture have to do with this post anyway?

  2. penawar85 :
    aha.yes.one real gud idea.
    gambar takde kaitan sgt.lepas stress dgr crite x bes..kita kena smile!
    *takkan nk letak gmbr abah dgn lima botol krim tu*

    why not…so everybody can see the ‘good’ product

  3. huhuhu, awak saya n arwah ayah saya pernah kena… lg teruk tau… tp yg ni jual pencuci jeragat… dia terus je tenyeh kat leher ayah saya…

    dia kata “jeragat2 pakcik smua boleh hilang”
    ayah sy balas ” yg tu bukan jeragat la…”
    dia balas blk “takpe2 biar saya tunjuk”

    lalu dia kutil apa yg dia nampak sebagai jeragat tu… dan akhirnya BERDARAH leher ayah saya….

    ayah saya geram la time tu… “awak tau tak yg ni tahi lalat sebenarnya? saya mmg banyak tahi lalat kat leher, ni dah sampai berdarah2 ni apa cerita?”

    terkulat2 la dia malu kat situ mintak maaf..

    dan saya dengan lasernya pon ckp kat dia “kalau betul2 product ni bagus, nape muka awak sendiri pon macam JALAN TAR?”

    mmg sungguh pedas ayat itu… org lain pon geleng2 kepala sbb mmg berdarah meleleh banyak sagnat.. ntah apa2…

    anyway wafiy sungguh comel… senyuman dia mmg TERBAIK~!!!

    • hohhh!!
      mmg terbaik la awk laser..siannye kt ayah…
      boleh plak org tu dok buat yakin boleh ilangkn..ish…gerammmmm……dush dush..

      ye..wafiy mmg smile promoter yg terbaikkk~

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s