orange.

saya ingin berbicara…tapi saya tiada idea..

ada kawan (read: azaref utm) tag saya untuk baju berwarna oren..untuk blog contest sebenarnya, tapi ada syarat yang saya tak valid, maka saya nak letak je baju oren ni without masuk contest orange!

kami yang serba oren di malam nikah diana my cousin..gembira bergambar bersama mas kahwin orang..tak tau apa tujuan..

wafiy masih di dalam sewaktu ini…dah  hampir 9 bulan tapi saya masih bersemangat pergi kenduri orang dan bergambar..yeah~

saya dalam mode  gembira sekarang..kerana berjaya menyiapkan thesis proposal untuk dihantar semester ini..alhamdulillah..harap dapat graduate on time..aminn…

lately ramai pula yang bertanya, macam mana awak bahagikan masa sebagai seorang master student dan seorang ibu ye..macam susah je.. kalau tak berbentuk soalan pun, ramai pulak yang gemar terus bagi ayat penyata, wah hebat lah awak ni..bukan senang nak jadi ibu yang belajar..

cewah…terasa seperti ibu mithali pulak bila ditanya soalan itu *tak tau kenapa ngada ngada nak rasa*

anyhow anyway…frankly speaking, saya tak rasa hebat. saya tak rasa perlu untuk dikagumi. kawan kawan yang bekerja juga sama macam saya, kena bahagi masa untuk kerja dan anak. cumanya mungkin mereka ada office hour, tapi seorang student especially master selalu dihambat waktu menyiapkan assignment dan tesis tanpa ada working hour..

undoubted i rethink and rememorize the past..i can jump into a conclusion..without my understanding husband (read: nasrul hadi ump *haha..kenapa kena ada ump?*) i don’t think my master project will be at this current level now… with his consideration to watch for wafiy when i had appointments with super visor, or when i had classes or discussions with friends, or even when i had to kelam kabut repair and repair my thesis…not to mention about his help in checking the thesis format, or handling table *i dislike excel* in the reports or doing line spacing….

i can’t thank more…

*saya rasa saya tulis post ni sebab nak bodek dia beli android untuk saya la..*

thank you…sekian babbling dari saya..*moral cerita: sila kahwin kalau nak sambung master*

2 thoughts on “orange.

  1. salam syifak,

    wah, gorgeus in orange gak yer, hehehe… napelak ada syarat yg tak valid lak?

    tahniah, proposal dh diterima. so, lps ni tumpu menulis je la yer… tak jupe lg kiteorg dlm kelas? tp, klu ada apa2 let’s share k… nanti nak tau gak pengalaman menulis…

    sy, in sya allah sem baru ni akan mula menulis utk bab 1… wish us all the best…

    • salam wth..
      aha..yeah..gorgeous..sure2..tak valid sbb kena jadi follower dua blog penganjur tu kn…sy x follow plak..so join je letak gmbr..best juge..hehe..

      insyaAllah bleh tnya2 kalau ada soalan psl writing..cewah…mcm terer plak.. still ada klas sebenarnye..1 lg..elektif..x sure lg nk ambik apa..rasa mcm nk photoshop…x tgk lg jadual offer subjek apa..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s