baby jatuh?

“kekadang syaitan tidak hasut manusia meninggalkan daerah putih menuju daerah hitam…tetapi dia mewujudkan lebih banyak daerah “grey” yang bukan lagi kebenaran.” [quoted from pn zainab majid]

a new year.a new semester.a new oven *cewah*.a new azam!

i am really hoping this is my last semester.amin. but still, i am stuck at a level of my dissertation where i have to wait for a green light to do my data collection process. may Allah ease the way..amin.

rasa macam banyak cerita nak tulis. sebab dah kumpul lama kan *last entry macam sebulan lepas la kan*. tapi bila start menulis blank pula. tambah tambah bila incik nasrul kat sebelah ni tesengguk sengguk tengok video dalam laptop dia *tak faham kenapa dia kena bertahan jugak tengok dokumentari hitler tu instead of pergi ke katil dan landing*

one thing i want to share..really want to share.. about baby yang jatuh katil.

sian my little wafiy.dia jatuh katil minggu lepas. dan minggu ni dia jatuh buai.haiyo.dia sangat buas sekarang.mengengsot juga laju.merangkak dah beginner level. maka dia suka explore.tanpa mempedulikan bahaya di depan.dia terus mara!

saya terus contact dr tasnim,kawan yang doktor di kelantan itu. risaukan internal injury, maka saya bertanya apa perlu dibuat..

she said, do observe for several symptoms..if they occur, we have to see the doctor.

symptoms: muntah, sawan, demam, benjol di kepala especially ubun ubun..

alhamdulillah there’s no such symptom..but googling in the internet, we found out that observation should be made for 24 hours.. and yes, a lot more detailed symptoms were found in several sites to be watched..

other symptoms: kurang minum susu,banyak mengantuk,throw tantrums for a long period, kurang aktif, etc..

sila baca http://drmuna.wordpress.com/2010/01/01/bayi-saya-jatuh-tapi-ok/

for the time being, wafiy is ok. harap sangat sangat tak ada short term or long term effect…really hope..amin.

…………………………………………………….

one of those days that i was out from the blog entry post, we had been to tanjung piai..~ the southern most tip land for mainland asia..wahh!

first time for me..and wafiy of course, and we brought syaza my younger sister who is waiting for her spm result.. saja bawa berjalan sebab saya sendiri teringin nak pergi…terpaksa tinggalkan incik nasrul hadi sebab dia asyik sibuk je..heheh..tu lah..siapa suruh buat master di utm???

so here we were..very nice experience..

wafiy yang sibuk sibuk jenguk ke bawah,..macam tau je nak tengok apa..

that is the most tip~

it is also called the southern most mangrove.. the only constant here is change..

yaa..itu dia..model tanjung piai kita..~ perkenalkan belah kanan selat johor, belah kiri selat melaka..aha..

gambar lebih  lebih ada di facebook~

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s