wafiy dan abu wafiy

it’s been a while..

wafiy sekarang ke taska..maka siang saya bertungkus lumus di library PSZ utm yang serba indah *i really like the library..very convenient* ini untuk membuat kerja sekolah..ini pun tak terkejar lagi..malam pula saya bermain main dengan wafiy dan membuat kerja rumah..

wah..sungguh indah rutin ini..

wafiy baru dapat sehelai kopiah baru yang ada nama wafiy di kelilingnya.. dia sungguh comel bila pakai kopiah tu..walid dia pun dapat satu..walid dia pun comel juga..tak percaya? tengok ni..

saya ada satu kisah pendek untuk diceritakan.

rumah mentua saya di AMBS, dungun. kami ada saudara tinggal berdekatan situ. hari tu, saya ternampak sms yang dikirim oleh anak mereka pada umi mentua saya, bertanyakan ada kerja tak yang boleh dibuat di rumah umi. mereka menyatakan tiada duit langsung untuk beli barang dapur..

mengikut kata incik nasrul hadi, kadang kadang mereka mesin rumput, kadang kadang basuh kereta.. *ayah mentua saya on purpose bagi mereka kerja untuk ajar mereka berdikari walaupun sebenarnya boleh je bagi duit macam tu je*

kasihan kan? sangat kasihan..

saya tak pernah merasai berada dalam situasi langsung tiada duit dalam purse untuk beli barang dapur..*untuk bayar benda lain, pernah la dapat situasi ni..contoh senang, nak bayar tiket parking..haha*…maka saya tak dapat nak bayang macam mana saya kalau ditakdirkan nasib susah sebegitu…

mungkin kawan kawan akan dapati saya mencabut rumput di rumah jiran?

kita tak kan rasa sakit kalau tak terhantuk dahi… orang yang menanggung lagi merasa apa yang ditanggung…

hidup ini sentiasa ada pasang dan surutnya…

insaf dengan kesenangan yang dinikmati..~

7 thoughts on “wafiy dan abu wafiy

  1. Salam syifak,

    comel sekali wafiy n abohny yer, hehehe… dah start menulis yer? sy baru dpt tajuk….

    pengalaman sy yg paling teruk, ialah mengira duit syiling tuk membeli makanan, tu masa belaja dululah, huhuhuhu…. alhamdulillah… tp ada org yg lbh susah lg kan?

    • uih..menariknye contest tu..nak masuk la..nanti kalau x de penyertaan dari saya 5hb tu…ingatkan lagi skali ye..skrg ni kena cari lagi gmbr2 menarik..hehe…

      sorg satu pnyertaan je ke?

      *kreatifnye idea anjurkan contest nih*

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s