=)

sewaktu result exam keluar hari tu, kami dilingkungi kesibukan yang tidak bertepi (haha..nak submit thesis)..maka sebagai meraikan result saya (yang takde la best pun, tapi bila result keluar, memang fitrahnya untuk diraikan kan?..haha) bro nas belikan sebekas aiskrim nestle tiga perisa tu..saya berusaha tabur tabur colorful rice ni bagi nampak heaven … at least, it was heaven to have ice cream with colorful rice while editing your thesis…

tengok budak tecik nih..dia yang beria celebrate result kita…

then we managed to finish our thesis (in rush, sebab nak pindah).. we’d planned to move to kuantan on tuesday in the first plan, had delayed since thesis was still not ready to be submitted..second plan was on thursday, tukar lagi..last last friday pulak..insyaAllah stick friday sebab dah submit ~

submit untuk viva la kan..belum boleh dihardcoverkan..tapi untuk ke peringkat ni pun saya dah banyak meng’abai’kan wafiy…aha..poor him had to play alone…bro nas pun sama..submit thesis one day after me, and because of that..we’d celebrated the days of one-hour sleeping with going to halal chinese food restaurant at mutiara rini~

corn soup with crabmeat + chicken with cashew + mushroom with oat + lychee tea + longan juice = terbaik!

kenapa wafiy macam tak enjoy?kan tidur cukup?

apapun semoga selamat semuanya..perjuangan menuntut ilmu masih belum selesai..dan walaupun kita dah dapat phd sekali pun, kita masih tidak selesai kerana inilah perjuangan yang tiada had..sentiasa hingga ke mati~

Rasulullah s.a.w bersabda, maksudnya:
“Siapa yang keluar untuk menuntut ilmu maka ia berjuang fisabilillah hingga ia kembali”.

 

Riwayat At-Tarmizi dan Ad-Darimi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s