tanah dan kami

kali ni tak nak berniaga lagi. sebab barang order semua tak sampai lagi.haha

nak share cerita (sebab bro nas suruh tulis dalam blog bagi senang trace proses) pasal pembelian tanah seperti yang kami cita citakan.

kami tengah aim satu lokasi ni (sesiapa yang aim jugak, sila jangan ambik dulu tanah kami aim tu ye.haha). iaitu di area pantai sepat.

banyak kali cari lokasi menarik dah, seperti di permatang badak, area KIPSAS, kg ubai dan sebagainya.

kalau best, mahal la pulak. kalau murah, tak best la pulak.

so kali ni rasanya dapat jumpa yang best dan agak murah.

so sangat lah terkinja kinja (saya la tu) nak beli (walaupun duit tadak pun.haha)

sila berdoa saya dapat membeli tanah ini untuk dibuat rumah ye. saya sangat mengharap.

dah namanya pantai sepat, so berdekatan dengan pantai la gayanya. to be exact, kg kempadang.

10 minit ke kuantan.35 minit ke ump pekan, 35 minit ke ump gambang. fair la kan untuk saya dan bro nas?

juga fair untuk wafiy bermain air laut. haha.

sekarang tengah tunggu appointment dengan executive from nilai properties untuk dapatkan nasihat dan rundingan. boss nya tengah sakit kuat, didoakan moga sembuh segera. amin.

gambar diambil dari 1001resepi.com. terima kasih.

banyak jugak kami belajar bila start mencari tanah untuk rumah ni.

antara laman web berguna: http://mindahartawan.blogspot.com/2009/02/macam-mana-prosidur-beli-tanah.html

bila bagitahu famili tentang tanah yang di aim ni, abah tanya. nak buat rumah ke nak buat resort?

wahhh..tak mampu la den nak buat resort resort ni. paling paling pun, homestay je. so nanti abah and the gang datang melawat, boleh duk homestay. time nak check out, sila bayar sewa ye. haha (mak yang bagi idea ni. bukan saya yang berniat jahat).

kawan kawan, mari la berumah di tepi pantai. pantai sepat ni banyak lagi kosongnya untuk dijual =)

2 thoughts on “tanah dan kami

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s