Dalam Mihrab Cinta

bismillah

apa khabar anda semua? ingat saya tak? hahah. pasrah je la kalau tak ingat memandangkan lamanya tak update blog. Come to think of that, saya rasa pelik kalau tak lama. haha.

sibuk mengejar macam macam dateline menyebabkan kalau ada masa terluang, saya akan terbaring dan membaca.

susah kot nak update blog dalam keadaan terbaring terlepek. aha.

I came across one blog, yang share lirik Dalam Mihrab Cinta ni. And actually it is one of my favorite song too. So saja nak share dengan yang lain, kot la anda macam saya..sekali dengar lagu ni terus terjatuh hati. dan of course, bila dengar lagu ni, teringat encik suami (tak kan nak ingat pakcik cafe pulak kan -_-)

Dalam Mihrab Cinta

Tak terlintas di benakku
Saat pertama kita bertemu
Sesuatu nan indah tumbuh dalam gundah
Harum dan merekah
Tulus hatimu buka mataku
Tegar jiwamu hapus raguku
Memboncah di hati harapan nan suci
Menyatukan janji
Bunga-bunga cinta indah bersemi
Di antara harap pinta padanya
Tuhan  tautkanlah cinta di hati
Berpadu indah dalam mihrab cinta
Memboncah di hati harapan nan suci
Dalam mihrab cinta

________________________________________

tadi time siapkan breakfast,  suami panggil suruh tengok amazing race sebab locationnya kat christchurch – tak pasti reasonnya suruh tengok tu sebab adik pernah belajar sana ke, atau sebab saya pernah ke sana ke, atau sebab tempatnya superb punya lawa ke… tapi memang wonderful, subhanallah.

dan melihat dia ternganga je tengok scenerynya, menyebabkan saya terus rasa nak jadi tourist guide dia berjalan kat sana. Siapa tau macam mana nak dapat tiket murah murah je ke NZ? please please..tell me please..haha

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s