what waffle are you?

haha. dah lama tak menggodek godek blogthings macam ni.

tadi terjumpa entry lama time muda belia buat degree dulu, teringin nak buat balik. dan hasilnya memotivasikan. hehe..

temanya, what waffle are you?


You Are Innovative


You find entirely new ways of doing things. You are progressive and original.
You are knowledgeable and well-read. If no one can teach you, you’ll teach yourself.

Nothing escapes notice your notice. You are highly observant and attentive.You are wise and thoughtful. You are very philosophical about life.

maka saya gembira. motivasi adalah sangat diperlukan oleh saya pada masa sekarang. saya akan bergelar pelajar kembali *insya Allah* dan rata rata kawan kawan yang mendengar hasrat ini menyatakan kekaguman. kagum dengan kesediaan saya merelakan mental untuk ditekan tekan.
sampaikan.. saya pun terfikir kembali..
“iye ke aku ni merelakan? betul ke keputusan ini?”
yang sebenarnya, saya pun tak tefikir isu ini kalau kawan kawan tak respon macam tu..
banyak berfikir dan memotivasi diri kebelakangan ini…sehinggalah saya jumpa waffle ini..hahaha~
i like these words : If no one can teach you, you’ll teach yourself.

Karnival mahabbah ikim di jb

AKTIVITI KARNIVAL MAHABBAH IKIMfm. DI KOMPLEKS MUTIARA JOHOR LAND, BANDAR DATO’ ONN JOHOR BAHRU. 22 APRIL 2011 HINGGA 24 APRIL 2011

JUMAAT, 22 APRIL 2011 

9.00 pagi – 10.00 mlm Ekspo Pameran dan Jualan Produk Tapak Karnival
8:30 pagi – 11:30 pagi Dari Konti Ke Pentas -Dunia Al-Atfal
-Pertandingan Melaungkan Azan
-Pertandingan Penyampai Khutbah
Pentas Utama
3.00 ptg – 3.30 ptg Cabutan Bertuah Pentas Utama
3.30 ptg – 4.00 ptg Demo Produk Tapak Karnival
4:30 ptg – 6.00 ptg Games – Pertandingan Sumbat Gol Tapak Karnival
8:45 mlm – 9:30 mlm Wayang Pacak Pentas Utama
9:30 mlm – 10:30 mlm Forum Bicara Ad-Deen
“Peranan Waqaf Dalam Pembangunan
Ummah”
Panel:
YB Dato’ Hj Nooh Bin Gadot
YBhg Datuk Nik Mustapha Hj Nik Hassan
Moderator:
Mahathir Shaharuddin
Pentas Utama
10:30 mlm – 11:00 mlm Nasyid On Stage – Nasyid Tempatan
Kumpulan Irsyad : Ma’ahad Johor
Pentas Utama 

SABTU, 23 APRIL 2011

9.00 pagi – 10.00 mlm
8:30 pagi – 4:30 ptg
9.00 pagi – 4:30 ptg
Ekspo Pameran dan Jualan Produk
Program Remaja @ IKIMfm
Program Motivasi Sekolah Menengah
Prof. Madya Md Izuddin Hj Ali (Prof Izzi)
Pertandingan Futsal : Cabaran Utusan
Malaysia
Tapak Karnival
Dewan Besar,
Kompleks Mutiara Johor Land
Padang Bola Sepak
Kompleks Mutiara Johor Land 

MASA AKTIVITI TEMPAT
11.00 pagi – 11.30 pagi Cabutan Bertuah Pentas Utama
9:00 pagi – 11:30 pagi Pertandingan Mewarna Kanak-Kanak
Bersama Utusan Malaysia
Pentas Utama
10.00 pagi – 1.00 ptg Dari Konti Ke Pentas – Alam Ria Si Kecil
11:00 pagi – 12:00 t/hari Dari Konti ke Pentas – Gubahan Buah-
Buahan & Tip Pemakanan Bersama
Chef D’Sabri Hassan
Pentas Utama
11.00 pagi – 12.30 t/hari Pertandingan Bercerita Pentas Utama
2:00 ptg – 3:00 ptg Pertandingan Nasiyd (Karaoke) Pentas Utama
3.00 ptg – 3.30 ptg Kuiz Bersama Shamsul Ghau Ghau Tapak Karnival
3.30 ptg – 4.00 ptg Cabutan Bertuah Pentas Utama
4.00 ptg – 5.00 ptg Pelancaran Karnival
Oleh :
YBhg Datuk Nik Mustapha Hj Nik Hassan
Pentas Utama
5:00 ptg – 6:30 ptg Dari Konti ke Pentas – Mahligai Kasih
Tetamu:
-Prof. Dato’ Dr. Zaleha Kamaruddin
-Wakil Majlis Agama Islam Johor
Pentas Utama
8.45 mlm – 9.15 mlm Wayang Pacak Pentas Utama
9.30 mlm – 11.00 mlm Konsert Sedekad IKIMfm
-Kumpulan Hijjaz
-Kumpulan Saujana
-Kumpulan Syifa
Pentas Utama 

AHAD, 24 APRIL 2011 

MASA AKTIVITI TEMPAT
9.00 pagi – 10.00 mlm
9:00 pagi – 12:30 t/hari
9:00 pagi – 11:30 pagi
Ekspo Pameran dan Jualan Produk
Motivasi Bisnes/Klinik Usahawan
Pertandingan Mewarna Kanak-Kanak
Bersama Upin & Ipin
Tapak Karnival
Dewan Besar,
Kompleks Mutiara Johor Land
Pentas Utama 

10.00 pagi –
12.00 t/hari Uji Bakat IKIMfm Booth IKIM
10:00 pagi –
4:30 ptg Pertandingan Futsal : Cabaran Utusan
Malaysia
Padang Bola Sepak
Kompleks Mutiara Johor Land
11.00 pagi –
11.30 pagi Cabutan Bertuah Pentas Utama
2:00 ptg –
5:00 ptg Konvoi LB Bikes
-Pameran Motosikal Berkuasa Tinggi
-Ronda-Ronda
-Pertandingan Memanah Bersama Artis
-Perlawanan Persahabatan Futsal Bersama
Artis/Bikes/Penyampai Radio IKIM
Padang bola sepak, Tapak
Karnival, Tapak memanah
3:00 pm –
4.00 ptg Games –
Teman Sepanjang Jalan Pentas Utama
4.00 ptg –
4.30 ptg Cabutan Bertuah Pentas Utama
4:00 ptg –
5.30 ptg Pertandingan Persahabatan Futsal
(IKIMfm Vs L. Bikes)
Peringkat Akhir Futsal
Majlis Penyampaian Hadiah
Padang Bola Sepak
Kompleks Mutiara Johor Land
6.00 ptg Karnival Selesai

wafiy mendengar nasyid

Yesterday we managed to spend time going to a nasyeed concert at utm..

they named it Malam Kesenian Islam…

i was very excited to go..

to make wafiy excited too…i groomed wafiy, made him wearing a nice outfit with a cap (konon la nak bergambar dengan artis kan)…not forgotten a sweater for him to wear in the aircond hall…and i kept telling him we are going to a concert.. hehe..

unfortunately wafiy slept after listening to the first song… (dia tunggu lama sangat before konsert start)..

the artists were far-east, devotees and ustaz azhan atan…

stunning..i like~

devotees was very good when singing together, especially without minus one..(time ni my nasrul hadi tidur pulak..ada ke patut~)

far-east was too great when singing those tarannum nasyeeds…

ustaz azhan atan with his powerful voice (except for the fact kadang kadang suara jadi serak sebab tengah demam) could get spectators’ attention..

one thing i can say is…(since we was watching from the back, dari kerusi tingkat tu) i could see people in the hall was stunned..no movement at all… many times..i say you..

jarang kita nak tengok penonton terpaku tak bergerak langsung kalau tengok konsert lagha lagha yang lain kan..

masya Allah..penghayatan superb tu..

itu lah kita kalau menghayati persembahan yang mengingatkan kita pada Allah kan…nice nice…

here is one of the great songs yesterday..

KERIKIL JALANAN – PALESTIN (click here to see the video i’d done..^^)

Azhan Atan

Di bumimu bagaikan tak lagi bernadi
Hanya jasad dengan nafas terhenti
Balik runtuhan kotamu
Namun tak kau sesal hidup di neraka dunia
Kerna yakinmu pada syurga Ilahi

Suara rintihan terdengar kepiluan
Bergetar di sela tangisan kehilangan
Meratapi insan yang tersayang
Hilang nyawa di depan mata

Oh alam pun bagai turut merasa
Penderitaan dan sengsara mereka
Tersudut di hujung senjata

Musuh menyerbu dari setiap penjuru
Bertalu bumimu disimbah peluru
Mengalir darah di tanahmu

Bergema laungan perjuanganmu
Tak gentar walau senjata
Hanya kerikil jalanan

Oh alam pun bagai turut merasa
Penderitaan dan sengsara mereka
Tersudut di hujung senjata

Ayuh hulurkan tangan tanda bantuan
Ringankan bebanan
Walaupun dunia hentikan sengketa

Tertanyaku mana hilang rasa manusia
Oh cukupkah hanya memandang

Album   : Ku MilikMu
Lagu     : Manis Helma (Hijjaz Records Publishing)
Lirik       : Atie (Hijjaz Records Publishing)
Hakcipta : Hijjaz Records Sdn. Bhd.

andai ku pergi

Photobucket

 

   
 
    

…Jadi lah orang yang bijak, yang bersedia menghadapi perkara yang pasti…

"Katakanlah, akan diambil nyawa kamu oleh malaikat maut yang ditugaskan buat kamu, kemudian kepada Tuhanmu kamu akan dikembalikan.”
(Surah al-Sajdah, ayat 11)