praises to YOU

Salam wth…

currently i’m reading a book titled noorah. written by ummu hani abu hasan.

interesting.

a story about a lady, a mother, a daughter, a british.. and a hamba Allah living at london.

i like her perspective and view about islam.

try have a read peeps =)

anyway, i want to share this picture with you =) =)

at last, i got the answer from KPT. alhamdulillah. praises to You.

buttttt…. KPT silap bagi tempat pengajian~~~

saya minta ump, dia bagi korea??

ok, saya harap KPT dapat menukar tempat itu secepat mungkin.

Advertisements

watermarking is my favorite word for the time being

Rasulullah s.a.w menegaskan tentang keutamaan mengajar; antara pesan baginda kepada Sayidina Muaz bin Jabal r.a sebelum beliau diutus ke negeri Yaman sebagai gabenor dan pendakwah.

Sabda Nabi s.a.w yang bermaksud: “Andainya Allah SWT memberikan hidayah kepada hanya seorang melalui usaha dakwahmu, ia lebih baik daripada dunia dan seisinya.”

best nya ayat di atas ni. untuk mengajar, maka saya kena rajin belajar. Allah sangat menghargai peranan ilmu itu, sehinggakan kalau kita mengunjungi sebuah masjid itu, jatuh hukumnya lebih aula kita mendengar majlis ilmu yang sedang berlangsung daripada melakukan solat tahiyatul masjid..betul kan?

dunia saya masih berlegar legar dalam dunia digital image watermarking. kadang kadang baca paper tu sampai rasa kalau baca lagi satu perkataan je pun, confirm muntah. tapi lepas baca satu ayat lepas tu pun, tak de la jadi apa pun. haha. psikologi je tuh~

satu yang saya nak share, this field, is invented and studied by chinese (at China) wayyy too many. most of the citation in papers i’ve read are chinese. amazed, i can say. what made them  in  this field? either they really need this technology to counter those forges (well known in china) or because they know this field can be very useful to image technology in future or what eh? of course chinese did many researches, we can say, in all fields, since they have many researchers. but i think what i just know recently made me amazed. that’s all =)

talking about chinese in china there, hari tu tengok tv alhijrah. apa eh tajuk dia. pengacara amalina tu. minggu lepas tu dia bawa ke china, tunjuk pasal khat sana. superb oh. sampai rasa nak pergi sana beli dua tiga keping. kat mana eh. wilayah islam hui tu, tak ingat tempat mana. nanti nak cari lah. kalau nak pergi, kena tau tempat. tak tau tempat, macam mana nak beli tiket kapal terbang. haha.