ramadhan kareem to all.


ramadhan kareem to all!

banyakkan tadarus alquran

banyakkan zikir dan selawat

banyakkan bacaan berilmu dan bermanfaat

banyakkan mendengar kuliah dan ceramah agama

banyakkan dan banyakkan sehingga kita tersibuk dan tidak berkesempatan untuk..

mengumpat

berborak kosong yang tidak berfaedah (of course)

melihat maksiat dan perkara haram (tengok rancangan tv yang tah apa apa)

mendengar lagu lagha (mendengar lagu dalam radio yang tah apa apa itu)

berfikir perkara abnormal (abnormal adalah segala yang pelik dan tidak patut)

marilah kita berpuasa dalam dan luar…

inilah kita..tanpa syaitan di sisi..

cukup baik atau cukup tidak baik?

______________________________________

oh.tapi boleh membeli tudung kan? ke yang ni pun lagha?

tudung gunanya untuk menutup aurat, maka boleh beli..~ (haha)

cuma jangan la membeli sampai membazir ye kawan kawan

tudung yang saya nak promosikan ini adalah tudung denim dan lycra

semuanya soft awning… ada tiga jenis, tiga harga

denim – rm39

lycra dua tone SATX – rm38

lycra border tepi – rm42

[all sold]

This slideshow requires JavaScript.

sila contact saya di penawar85@gmail.com atau penawar85@yahoo.com – boleh sebutkan tudung yang berminat dengan menyatakan nombor gambar =)

 

jualan penghabisan stok:cotton silk.tudung XL.bawal XL.cardigan.palazzo.skirt jalur.

wafiy demam lagi sepanjang minggu ini.

kelam kabut juga dibuatnya.

time aktiviti taska sempena cuti sekolah, gembira dia berlari sana sini..main mewarna la..main gelungsur la.. bila petang je, dah lembik..

on off demamnya..batuk nonstop…

tapi alhamdulillah sekarang dia tengah gembira healing..

minggu lepas saya ke kelas menjahit baju kurung..

dah tua bangka cenggini baru la nak belajar menjahit..uhh..

nasib baik la dah kahwin.. kalau belum, memang kurang saham..

apapun saya berjaya menyiapkan sepasang baju kurung..alhamdulillah..

kelas untuk dua hari, rm130 (kalau weekend rm100)..

berbaloi juga… sebab dari basic sebasic basicnya kan..

belajar di kg peramu kuantan.. De Mama House..

boleh la pergi kalau siapa tinggal di kuantan tu..

http://www.facebook.com/demama.house

______________

oh.tengah nak habiskan stok jualan. kena berehat sekejap lepas ni sampai awal bulan 7.

siapa nak tengok dan order, email saya di penawar85@yahoo.com deh…

cotton silk corak berkaki – rm50

palazzo lycra – rm43

1 pc for each color

cardigan labuh kain cotton – rm49

tudung bawal bidang besar 1 tone – rm15

warna available: no 1 (dari atas)

tudung XL hard awning – corak kotak kotak di kaki – rm10

tudung XL hard awning – dwitone – rm10

tudung XXL hard awning – dwitone purple – rm10

booked

 booked

tudung soft awning XL – kain cotton – awning corduroy – rm30

very very comfy!

skirt kain cotton. agak nipis. tak panas. rm15 sahaja.

________
ok tu je buat masa ini. harga dah sesuai dengan penghabisan stok..(yang tak turun harga tu maksudnya memang tak boleh turun dah la tu) ..

semuanya 1pc je available for each picture..

seperti biasa, emel saja.. free dan cepat..

saya kena struggle mengejar dateline ni.uhhh..

 sekian..

azam hari ini

semalam baru membeli sebuah buku ini.

kata bro nas, buku ni menarik. dia baru baca satu, dua pages dan terus rasa tertarik.

saya tak baca lagi. lepas beli semalam, balik rumah .. banyak pula kerja lain yang dibuat..tiba tiba tidur dah..

Ustaz Azhar Idrus, Daie Sejuta Ummat
Penulis: Riduan Mohamad Nor
Terbitan: Jundi Resources
Harga: RM18.00

Isi Kandungan

1. Tokoh agama dan lingkaran fenomena
2. Ustaz Azhar Idrus, Daie Sejuta Ummat
3. Kejora yang menyinari Langit Malam
4. Bagaimana Ustaz Azhar Idrus bermula
5. Aura dan magnet Ustaz Azhar Idrus
6. Kerikil-kerikil di Jalan Dakwah
7. Man Jadda Wajada
8. Menjawab fitnah yang cuba memalitkan aib
9. Sham Kamikaze: “Ustaz Azhar dan Anak Muda”
10. Anda Bertanya, Ustaz Azhar Idrus Menjawab

apa pun, saya kena kejar siapkan tiga papers sebenarnya ni.

agak blur la untuk menulis paper.

start balik belajar ni, gear tak sampai lagi tahap laju pecut..gear empat pun belum…baru gear 2 kot.~

hadoi. tapi semua papers dateline dah dekat!

saya pulak, baru tahap literature review!!

“ok, cukup lah berniaga tu. fokus sikit kat paper tu” –> kata bro nas.

hehehe.

saya try nak perform dua dua task dengan cemerlang boleh? belajar speed up, berniaga pulak untung dan margin tinggi.

adakah cita cita ini mustahil? *sebagai seorang umi kepada wafiy lagi*

ok. mari berusaha buktikan

…………………………..

apapun, kita tengok koleksi terbaru lagi nak? ;b (senyum simpul)

RM49 aje.

material cotton korea.

labuh bawah lutut.

belakang bergetah sikit.

boleh order cepat di penawar85@gmail.com

stok sangat limited

tudung soft awning untuk XL (agak jarang dapat jumpa. so sila grab!)

kain cotton korea. awning dari corduroy.

cun! rm43 aje.

palazzo dari kain lycra.

ukuran seperti di atas.

rm45 aje.

ok.sila sms atau email ye untuk siapa yang nak book 🙂

ok.mari study pulak~